DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Franciából, franciába: Tábori-Kürti Lubeník Ralin

Az L Racing versenyzőpárosa Tábori Ákos és Kürti Tamás két teljes szezon és néhány futam után a soron következő Lubeník Ralin típust vált. A jól megszokott Citroen C2R2 Max-ból egy a kategória topp autóját jelentő Peugeot 208 R2-be ül át. A fiúk túl vannak a teszten és az első közös élményekről mesélt Ákos.

Milyen volt a teszt és az első közösen megtett kilométerek az új Peugeot 208-cal? 

A teszt elég rövid volt, csupán 15km-t mentünk vele. Ez alatt a néhány kilométer alatt jól átjött, hogy ez már egy fejlettebb technika! Az autó geometriai méretei miatt is sokkal jobban fekszik az úton, mint a c2. Nagyon jól kezelhető kocsiról beszelhetünk, de azt hogy gyorsan is tudunk-e majd vele autózni, az a verseny közben kiderül.

Clip_1



Lehettek-e akár már most is gyorsabbak, mint a C2-vel? 

A gép erre képes és alkalmas. Nekem kell ráhangolódnom igazából. Iszonyat jól kanyarodik, és jól megáll. Bízom benne, hogy gyorsról gyorsra tudunk majd fejlődni vele.

Miről fog szólni a Lubeník Rally ezzel az új kocsival? 

Nagyon komoly a mezőnyünk, 11-en vagyunk a 6-os kategóriában. Számos ügyes pilótával és komoly technikáikkal kell felvennünk a versenyt. Bízom benne, hogy a mezőny első felébe tudunk majd autózni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: