DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Eger: Az MNASZ és a rendőrség is vizsgálódik

A jobb oldalával csapódott egy útmenti fának az a BMW, melynek navigátora, Szabó Attila életét vesztette az Eger Ralin vasárnap este. Az MNASZ és a rendőrség is közleményt adott ki az esetről.

Az éjszaka folyamán több hivatalos közlemény is napvilágot látott a tegnap este tragikus ralibalesetről, melyben az Eger Ralin részt vevő Szabó Attila navigátor életét vesztette, miután BMW-jük fának csapódott Varga Csabával a volánnál.

szaboa_eger



Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke így nyilatkozott a történteket követően a szövetség honlapján: „Az MNASZ sajnálattal közli, hogy vasárnap este, a 10. Eger Rali utolsó gyorsasági szakaszán, az utolsó versenyautó fának csapódott, a balesetben a pilóta könnyebb sérülést szenvedett, de Szabó Attila navigátor életét a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni.”

„Az MNASZ elnöksége által felállított eseti bizottság és a rendőrség is vizsgálja a baleset körülményeit melynek eredményéről az MNASZ tájékoztatást fog adni. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége mély megrendüléssel értesült a balesetről. A magyar autósport-társadalom nevében részvétünket fejezzük ki a nagyszerű sportember családja, barátai felé, osztozunk gyászukban.”

szaboa_eger_baleset

A tragikus baleset a rendőrség közleménye szerint a 24-es főút 52-es kilométerszelvényében történt Sirok és Egerbakta között, vasárnap este 19 óra 45 perckor. Az autó az utasoldali ajtó mögött csapódott egy útmenti fának, a navigátor a helyszínen életét vesztette – halálát helyszíni hírek szerint az utastérbe behatoló fa okozta, amit a rendőrség által közzétett kép is megerősít. A balesetről elsőként a verseny szervezőbizottságának elnöke, Lakatos Róbert adott hivatalos tájékoztatást még vasárnap este:

„A 10. Eger Rali szervezőbizottsága és az egész hazai ralis társadalom mély megrendüléssel értesült arról a tragikus kimenetelű versenybalesetről, amely a hétvégi szezonnyitó végén történt. Mindenki számára köztudott, hogy autósport veszélyeket rejtő sportág, és a valósággal való szembesülés minden esetben fájdalmas és felfoghatatlan. A Rali2-es verseny ötödik szakaszán történt tragédia kapcsán mindannyian osztozunk az elhunyt navigátor családjának fájdalmában. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek, aki ismerte, szerette Szabó Attilát.”

A Rali2-es verseny utolsó, hatodik szakaszát törölték, s a végeredményt az első öt gyorsasági alapján állapították meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: