DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Határtalan öröm! - 4 gyors teljesítve oda-vissz

A LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki Bajna – Lábatlan szakaszon teljesített 4 gyorsot oda-vissza irányban, a MARB Nyugati régiójának utolsó versenyén, a Cél Trans Rally Sprinten. Igaz Mitsubishivel András már versenyzett, de az egy VI-os volt, viszont most egy IX-est kellett betörnie.

A hétvégével kapcsolatban Andrást kérdeztem:

ferjancz_celtrans_besz(2)



Hogy tetszett a verseny?

Alapvetően maga a verseny tetszett, pörgős volt, kb. 70 autó indult el rajta, ami elég szép nevezői létszám. Ami nem volt szimpatikus, hogy a pályabejárás kezdetéig nem voltak felfestve a rajt, cél, gumi és a lassító jelölések. A szerviz park, pedig szűkös és rövid volt.

Milyen volt a Lábatlan - Bajna irány?

Hasonlóan a másik irányhoz, nagyon jó volt, bár az a véleményem, hogy nem kellett volna ennyire elnyújtani a pályát, hiszen így túl veszélyes és tempós lett bármelyik irányról beszélünk is. Ezért is örülök annak, hogy végigértünk épségben és még a teljesítményünk sem elhanyagolható.

Sikerült a gumiválasztás?

Igen, hallgattam a csapatra és bejött az intermédia gumi. Kitartott a nap végéig, de sajnos nagyon öregek voltak. Ahogy számoltuk, idén lettek 11 évesek. Sok bizalmam nem volt feléjük, ezért jó pár lassító féktávját kellően elrontottam. Niki sokkal hamarabb ráérzett az autóra és a tapadásra, mint én és számos helyen bátorított és a segítségemre volt a féktávokkal kapcsolatban. Le a kalappal előtte, nagyrészt az ő érdeme az eredményünk.

Jól láttuk, hogy jobban fekszik a Mitsubishi, mint a Honda?

Ezt vehetem bóknak? :) Azt hiszem, igen! Többen is hívtak, már a verseny közben; hogy: "igen, ez a te világod"! Úgy gondolom, ha a külső szemlélő is ezt látja, akkor biztosan. Nagyon jól éreztem magam az autóban, hihetetlen jó dolog egy ilyen csúcs technikával kocsizni. Sokkal felszabadultabb voltam, mint bármely más márkában. Lehet, hogy mégis az összkerék az én igazi paripám.

Milyen eredménnyel végeztetek?

Licenszesek között a második helyen értünk célba. Ha, nincs egy buta hibám az utolsó gyorson, ahol megforogtunk, még a győzelemre is esélyesek lehettünk volna. Elégedett vagyok, bátran mondhatom. Nulla teszttel, elsőre, szerintem becsülettel helyt álltunk.

ferjancz_celtrans_besz(3)

Milyen érzés magad mögött hagyni Tajmel Tibit?

Tibi ellen nem mi nyertünk, hanem ő vesztett. Sok büntetést kapott a lassítók miatt. Tibi zseniális és tehetséges pilóta, dolgozni fogok azon, hogy a nem túl távoli jövőben fel tudjak zárkózni mögé még jobban.

Mik a tervek? Szilveszter Rallye a Mitsuval?

Úgy fest, maradunk a Mitsunál jövőre is. Szilveszteren, pedig gurulunk még egyet, hogy szokjuk a kocsit, jó kilátások vannak az biztos, ez az eredmény, csak jóval kecsegtet.

 

Ezúton szeretném megköszönni az egész hétvégét Berényi Lacinak, hogy bizalmat szavazott nekünk és egy szuper autót kaptunk tőle, a szervizcsapatnak, a barátainknak, a támogatóinknak és végül, de nem utolsó sorban Nikinek, hogy tanított, bátorított engem és tudásával hozzájárult az eredményes hétvégénkhez.

 

Köszönet a támogatásért:

Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Web - Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, Zozo Trans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Monik trans Kft, Sütőholding Kft

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: