DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Eldőlt az ötszörös világbajnok sorsa

Az M-Sport alakulata kedd este hivatalosan is bejelentette, hogy az idén zsinórban ötödik rali-világbajnoki címét szerző Sebastien Ogier 2018-ban is az ő színeikben indul a WRC-ben.

Sebastien Ogier idén került az M-Sport csapatához, és bár sokan azt hitték – vagy abban reménykedtek –, hogy a Forddal megtörhet a francia uralma a WRC-ben, 2017-ben is világbajnok tudott lenni, így már sorozatban ötödik alkalommal nem talált legyőzőre. Noha egy ideig kérdés volt, hogy hol folytatja jövőre a pilóta, akivel kapcsolatban a visszavonulás lehetősége is felmerült, kedd este az M-Sport pontot tett a találgatások végére, ugyanis bejelentette, hogy Ogier 2018-ban is a csapatnál versenyez.

ogier-wrc-1



„Nem beszélhettem erről, de egy ideje már világos volt számomra, hogy a csapattal szeretnék maradni jövőre is” – nyilatkozta a WRC jelenlegi uralkodója. „Jó érzés, hogy ez most már hivatalos, így most már a jövő évet illető munkára koncentrálhatunk. Rengeteg beszéltek és cikkeztek arról, hogyan fogok dönteni és hova fogok menni, ahogy arról is, hogy a pénz lehet az egyik döntő tényező, de elárulhatom, hogy nem az alapján választottam.”

„Más csapatokkal is beszéltem, és nagyon meg kellett volna győzniük, nem csak anyagi szempontból: azzal nem lehet kiváltani egy remek főnököt, és senki sem nyújtott eddig olyat nekem, mint Malcolm. Keményen küzdött azért, hogy a csapatában tartson, és én is élvezem vele a munkát” – beszélt Malcolm Wilson csapatfőnökről Ogier, akinek egyik társát is bejelentették Elfyn Evans személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: