DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Dobogóra készül a Hyundai Finnországban

Egy rövid nyári szünet után a Hyundai Motorsport nagy reményekkel várja a világbajnokság soron következő futamát. A Finn Ralin három i20-as WRC-re számíthatunk - Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon állhat rajthoz.

A lengyel ráhangolódás után most már teljes mértékben a finn tempós pályákra összpontosít az alzenaui együttes – a gyors részeket és látványos ugratásokat rejtő versenyen, ha győzelemmel nem is, de élmezőnybeli pozícióval szeretnének számolni.

A lengyel négyes felállás után a bandából most Kevin Abbring került kispadra – a holland fiún kívül a három meghatározó versenyző mozgolódhat - Neuville és Sordo a legújabb frissítésű i20-assal, míg Paddon az eggyel korábbi változattal rajtolhat el. Az új-zélandi fiú egyébként Németországban már megkapja autójába a legfrissebb fejlesztéseket, de természetesen ezúttal is szeretne előkelő helyen végezni mindegyik versenyzőjével a márka, hiszen a konstruktőri ponttáblán a második hely a tét számukra.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: „A kisebb nyári szünet után most a meglepetésekben és ugratókban gazdag finn futam következik. Egy kis ízelítőt már kaptunk a pályák jellegéből Lengyelországban, ugyanis a két verseny mutat némi hasonlóságot – a magas átlagsebesség mindkét esetben meghatározó tényező. Talán az egyetlen különbség az az ugratókban rejlik – a versenyzők és nézők életében is külön helyet foglal el, hiszen a pálya szélén állva igazán látványos repülések szemtanúi lehetnek a rajongók. Lengyelországban mind a négy autónk célba ért, és reméljük, a finneknél is tudjuk ezt a formánkat hozni - három autóval.”



Thierry Neuville szebbik arcát mutatta az elmúlt futamokon - Szardínián egy harmadik hellyel lett gazdagabb, míg lengyelben sikeresen beverekedte magát a top6-ba.

Thierry Neuville: „Sok dolog miatt különleges számomra Finnország. Elsőnek talán azt emelném ki, hogy a gyorsasága miatt nagyon bejön. Talán itt érjük el a legmagasabb átlagsebességet. Az ugratók miatt pedig ezek a tempós részek külön élvezetesebbek - megeshet, hogy ugyanannyi időt töltünk a levegőben, mint a földön. Bízom benne, hogy egy jó eredménnyel még több pozitívumot tudok majd felsorolni, ha a finn futamra kell visszagondolnom.”

Dani Sordo eddig nem tudta hozni a tőle telhető legjobbat, hiszen ha jól is kezdődött egy futam a számára, a végére mindig beütött valami… A spanyol most ezen szeretne változtatni.

Dani Sordo: „Finnország kiemelkedő esemény, hiszen a gyorsaság nagyban meghatározza az eredményt. A precíz itiner itt nagyon fontos, hiszen a hosszú egyenes után egy kanyar pontos meghatározása másodperceket is jelenthet. Remélem, végre problémamentes hétvégém lesz, és az autóból is ki tudom majd hozni a legjobbat. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül elcsípnem egy pontszerző helyet.”

Hayden Paddon az elmúlt két futamon meglepően jól teljesített, és a finn versenytől még többet remél az új-zélandi fiú. Navigátora, John Kennard számára Finnország külön kedves, hiszen 1985-ben itt debütált először. 

Hayden Paddon: „Nem tagadom, egyik kedvenc versenyem a finn. A tempós részek és látványos ugratók miatt úgy érzem, egy kicsit, mintha Új-Zélandon lennék, illetve azt sem szabad elfelejtenem, hogy ez lesz a hatodik rajthoz állásom Finnországban. Navigátorom számára még különlegesebb ez a hely, hiszen 30 évvel ezelőtt itt debütált, amikor én még meg sem születtem, most pedig feleségével élnek e gyönyörű országban. Remélem, mindezek fényében egy jó eredménnyel gurulhatok át a célvonalon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: