DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Ford Mustang a Rali Eb-n

A jövőre bevezetésre kerülő új RGT osztály egyre több embert hoz lázba, hiszen a látvány mellett egy Porsche 997 zene lehet a fülnek a pálya szélén. Azonban van valami, ami még nagyobb különlegességet jelenthet…

Ruggero Ravaglioli jövőre szeretne ott lenni az RGT-k között egy vérbeli amerikai fenevaddal - az olasz autóversenyző Ford Mustangját tervezi bevetni a 2015-ös szezonban. Jelenlegi tervek szerint a német világbajnoki futam mellett még két európai versenyen is ott lesz - az Ypres Ralin kívül Korzikán lenne látható a Mustang.

A Mustang GT motorházteteje alatt egy V8-as öt literes motor található, mely igazán különleges lehet a jelenleg megszokott rali autókhoz képest. A technikás pályákon és az erdős részeken pedig extra élvezetet nyújthat e motor duruzsoló hangja.

A Porsche és a most felmerülő Ford márka után életre kelt egy olyan pletyka, hogy a Ferrari és a Lamborgini is el kezdett szemezni e kategóriával, emellett pedig az M-Sport és a Bentley együttműködése is gyümölcsöző lehet akár - ha Malcolm Wilson úgy gondolja. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: