DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi motorozni hívja Hamiltont

Egymás ellen versenyezhet tizennégy világbajnoki cím (két) tulajdonosa Valentino Rossi olaszországi ranchén. A brit szupersztár szerint gyerekkorában mindig is két kerékre vágyott.

Múlt szombaton Jerezben a Yamaha superbike motorját tesztelhette Lewis Hamilton, ezzel a géppel teljesítette az évet Alex Lowes és Michael van der Mark is. Az YZR-M1 típusú motor fekete festést kapott és Hamilton jól megszokott 44-es rajtszámát viselte.

Valentino Rossi régebben is pedzegette, hogy szeretné, ha Lewis Hamilton meglátogatná őt Tavullia melletti otthonában, ahol saját, nagyjából három kilométer hosszú dirt track pályáján látná vendégül a MotoGP eseményeit naprakészen követő ötszörös F1-es világbajnokot.

„Hamilton nagy rajongója a motorozásnak. Követi a futamokat és állandóan üzeneteket írunk egymásnak. Kicsit el is túlozza a dolgot, amennyire dicséri és elismeri a motorversenyzőket, miszerint ők azok, akik igazán komoly kockázatot vállalnak. Egyszer el kell jönnie végre a ranchemre” – idézi Valentino Rossit a Motorsport.com szakoldal.

Hamilton egy Yamaha SBK nyergében


A F1 jelenleg aktív pilótái közül a legsikeresebb a brit, aki bevallotta, mindig is motorozni vágyott. „Ma reggel megint azzal az érzéssel keltem fel, hogy máris hiányzik, hogy egy superbike-géppel motorozhassak. Mindig is jobban szerettem a két kereket, mint a négyet.”

„Gyerekkorom óta mindig vágytam egy motorra, bár nagyon is hálás vagyok édesapámnak, hogy végül gokartot vett nekem. De az új szerelmem egyértelműen az, hogy motorozhatok. A legnagyobb megbecsülésem és elismerésem ezeké a motorversenyzőké. Egészen más fegyelmet igényel, valamint ezen kívül nyugalmat, vakmerőséget, összpontosítást, agilitást és kockázatvállalást. Ezektől válik izgalmassá egy sport” – dicsérte a motorversenyzőket Lewis Hamilton az Instagramon.

„Igen, szeretnék motorversenyezni, de ezek a srácok annyira más szinten vannak, úgyhogy úgy vélem, csak élvezem a száguldást és keresgetem a saját határaimat a pályán” – tette hozzá az ötszörös világbajnok, majd üzent Rossinak is, hogy szeretne látogatást tenni az említett versenypályán. Lowes is elismeréssel beszélt Hamiltonról, aki szerinte igen gyorsnak mutatkozott a rövid teszten, bár egy kisebb bukást is elszenvedett, de szerencsére nem sérült meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: