DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi jó eséllyel még két évet ráhúz

Jó ideje találgatják a MotoGP berkein belül, hogy Valentino Rossi az idei év végén szögre akasztja-e sisakját. A napokban nagyon egyértelmű utalást tett arra, hogy további két évig versenyez.

Nemrég némi meglepetésként hatott a hír, miszerint a Tech3 istálló az idei év végén felbontja a Yamahával hosszú évek óta fennálló szövetségét. A híresztelések szerint a KTM felé húznak, de hivatalos megerősítés ez ügyben még nem történt.

Azonnal szárnyra kapott egy másik spekuláció is, miszerint Valentino Rossi csapata, a VR46 jövőre beszállna a királykategóriába is és a Yamaha szatellit csapataként működne. Mivel a szakemberek többsége egyértelműen arra számít(ott), hogy a Doktor idén visszavonul a versenyzéstől, meg is kérdezték az érintettet, valóban érkezik-e a csapata a MotoGP-be.

Rossi képtelen abbahagyni, a rajongók nagy örömére


Talán éppen ezért kezdett komolyabban körülnézni a Tech3 is, mert vélhetően arra készültek, hogy a hangvillások úgyis elhagyják őket Rossi csapatának kedvéért és év végén már nehezebben találnának partnert. Hogy végül valóban a KTM-nél kötnek-e ki, ez még kérdéses, többen a Suzukit is esélyesnek tartják, bár őket inkább a Marc VDS-szel igyekeznek összeboronálni.

A crash.net szakoldal rákérdezett a Doktornál, fellép-e istállója a MotoGP-be? A Losailban tesztelő olasz így reagált a felvetésekre. „Igen, gondoltunk rá, hogy a VR46 csapat indítása a MotoGP-ben nagyszerű lehetőség lenne, de a következő két szezonban biztosan nem lesz királykategóriás csapatunk a Yamahával”.

„Valószínűleg a következő két évben versenyezni fogok. Remélhetőleg beszélhetünk erről a szövetségről később, amikor már abbahagyom a motorozást, de ez nem 2019-ben és nem 2020-ban lesz esedékes” – nyilatkozta a múlt hónapban 39. életévét is betöltő motoros legenda. Ez mindenesetre jó hír lehet a Rossiért rajongóknak, valószínűleg nem egy, hanem további három évig láthatják versenyezni kedvencüket, aki egyébként már 2000 óta tagja a királykategóriának (előbb 500 köbcentiben, majd a MotoGP-ben). Mivel néhány napja Marc Marquez bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította szerződését a Repsol Hondával, jó esély van arra, hogy még évekig láthassuk a Marquez-Rossi párharcokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: