DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Motor

Hivatalos: Bagnaia jövőre bemutatkozik a MotoGP-ben

Az idén még a Sky Racing VR46 Moto2-es csapatában szereplő olasz motoros kétéves szerződést írt alá közvetlenül a Ducatival, amelynek értelmében 2019-ben és 2020-ban szatellit alakulatuknál, a Pramac Racingnél fog versenyezni.

Francesco Bagnaia 2013-ban mutatkozott be a gyorsaságimotoros-világbajnokság legkisebb kategóriájában, ahol 2016-ban két futamgyőzelmet is szerezve negyedikként zárt a Mahindrával. Tavaly már a Moto2-ben húzta a gázt, s rögtön legjobb újoncként zárta a szezont a Sky Racing VR46 színeiben. Az olasz Valentino Rossi versenyzői akadémiájából kikerülve már a királykategóriás alakulatok érdeklődését is felkeltette: néhány hete mi is beszámoltunk róla, amikor először megjelent a pletyka, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat vele a Pramac Racing.

bagnaia-motogp



Nos, a mai napon beigazolódtak a híresztelések, ugyanis bejelentették, hogy Bagnaia 2019-ben valóban bemutatkozik a MotoGP-ben: a fiatal olasz közvetlenül a Ducatival írt alá kétéves szerződést, amelynek értelmében a bolognai gyártó partneralakulatánál, a Pramac Racingnél fog majd versenyezni. Ezzel csatlakozott azon kevés versenyző táborához, aki már megtalálta a helyét a következő idényre: eddig csupán Franco Morbidelli (Marc VDS), Xavier Simeon (Avintia Ducati) és Cal Crutchlow (LCR Honda) rendelkezett többéves kontraktussal, míg Maverick Vinales nemrég jelentette be a hosszabbítást a Yamahával.

„Jövőre valóra válnak az álmaim. Gyakran mondtam, hogy egy Ducati nyergében szeretnék bemutatkozni a MotoGP-ben, s ez most meg fog történni. Nagyszerű eredmény ez számomra, köszönöm a csapatnak, a Skynak és a VR46 Versenyzői Akadémiának az elmúlt öt év támogatását. Most viszont a legfontosabb, hogy az előttünk álló Moto2-es idényre koncentráljuk, mert komoly lehetőség áll előttünk” – nyilatkozta Bagnaia, utalva arra, hogy az eddigi tesztek alapján a középső géposztály egyik favoritja lehet idén. Az olasz minden bizonnyal honfitársa, Danilo Petrucci helyét veszi majd át a Pramacnál, akinek így vélhetően másik gyári ülés után kell néznie, mivel a Ducati Andrea Doviziosót és Jorge Lorenzót is megtartaná 2018 utánra is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: