DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Stoner visszautasította az ausztriai szabadkártyát

Olasz sajtóhírek szerint a Ducati felajánlotta kétszeres vb-győztes tesztpilótájának, hogy rajthoz állhat a Red Bull Ringen, ám az ausztrál nem élt a lehetőséggel. Helyette Michele Pirro indul a harmadik motorral.

Casey Stoner a tavalyi esztendő végén tért vissza a Hondától a Ducatihoz, ahol a japánokhoz hasonlóan tesztpilótai szerepkört tölt be. Az ausztrál már részt vett néhány privát és kollektív gyakorláson is – legutóbb épp a hétvégi futamnak otthont adó Spielbergben –, ám eddig rendre eloszlatta azokat a híreszteléseket, miszerint valamelyik versenyen rajthoz állna szabadkártyásként. Pedig az olasz sajtó úgy tudja, hogy a bolognaiak konkrétan felajánlották Stonernek a lehetőséget az Osztrák Nagydíjat illetően, aki azonban visszautasította ezt.

„Ahogyan az előző hónapokban megismertem Casey-t, nem lepett meg a döntése” – nyilatkozta Davide Tardozzi csapatmenedzser. „Ugyanakkor – szurkolói szempontból – nagyon örültem volna, ha láthattam volna egy hozzá hasonló bajnokot visszatérni a pályára.”

Stoner-Ducati



„Ha a versenyzés mellett döntött volna, biztosan a dobogóért szállt volna harcba – és ezt úgy értem, hogy bármelyik fokáért” – vélekedett a szakember. „Ha arra kérne minket, hogy versenyezni szeretné, akkor természetesen pozitívan állnánk a dologhoz, de végig elutasító volt ezzel a projekttel kapcsolatban.”

Stoner helyett így a Ducati másik tesztversenyzője, Michele Pirro ülhet majd fel a harmadik Desmosedicire a Red Bull Ringen. Különösen amiatt lett volna érdekes a mezőnyben látni a kétszeres világbajnokot, mivel az olasz márka dominálta a néhány héttel ezelőtti ausztriai tesztet, s maga Stoner is remekül szerepelt rajta.

Tardozzi szerint is lehet esélyük a majdnem hatéves nyeretlenségi széria megszakítására, ám szokás szerint sok függ majd az abroncsoktól: „Jó lehetőségünk lehet a győzelemre, de felesleges erről beszélni addig, amíg nem látjuk, mit hozott ide a Michelin. Végrehajtottak néhány változtatást a teszt után, mert szinte mindenkinek voltak velük gondjai versenytávon. A Yamaha például a gumik miatt volt lassú, nem pedig a motorjuk miatt” – magyarázta a csapatmenedzser.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: