DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi ralira vált a MotoGP után?

Valentino Rossi a hétvégén negyedik alkalommal nyerte meg a Monza Rally Show-t, az autóversenyzéssel többször is kacérkodó motoros klasszis pedig most ismét elhintette, hogy talán ralisként folytathatja pályafutását, miután otthagyja a MotoGP-t. Igaz, az olasz elmondása szerint még néhány évig maradna a kétkerekűeknél.

Hiába vezette gyakorlatilag teljes éven keresztül a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának összetettjét, Valentino Rossi végül öt ponttal elbukta a vb-címet csapattársával, Jorge Lorenzóval szemben. A yamahás szerint ebben Marc Marqueznek is komoly része volt, s elmondása szerint még mostanra sem tette túl magát teljesen a kudarcon:

„Nehéz napok voltak, még mostanában is sokat gondolok rájuk” – nyilatkozta Rossi a motorsport.com szakoldalnak a hétvégi Monza Rally Show-n, amelyet karrierje során negyedszer nyert meg. „De a legrosszabb időszak már mögöttem van. Azt kell mondanom, hogy nagyszerű szezonunk volt a szomorú befejezés ellenére is, és remek emlékeket őrzök majd erről az évről. De együtt kell élnem ezzel a csalódással, amelyen vélhetőleg sosem fogok tudni teljesen túllépni.”

Rossi-rally-főkép



A „Doktor” a hétvégén egyébként arról is beszélt, hogy elképzelhető, hogy raliversenyzőként folytatná a pályafutását a MotoGP után: „Szenvedélyesen rajongok az autókért: emlékszem, amikor felnőttem, akkor az apám, Graziano, raliversenyző lett, miután befejezte motoros pályafutását” – idézi szavait a crash.net. „Számomra is nagy szenvedélyt jelent ez, akárcsak neki. Nagyon szívesen versenyeznék autókkal, miután visszavonulok a MotoGP-ből, mindenesetre egyelőre szeretnék még néhány évet itt maradni, s majd amikor abbahagyom, bizonyára versenyezhetek majd autókkal, de nem tudom, hogy rali lenne-e az vagy valami más.”

Rossival kapcsolatban korábban a Formula-1-es váltás is felmerült (a Ferrari többször is tesztlehetőséget biztosított számára), s a Monza Rally Show-n is mindig szívesen vesz részt: „Hosszú ideje mindig visszatérek erre az eseményre. Megvan benne a versenyzés izgalma, de jóval kevesebb a nyomás, mint a MotoGP-ben, így nagyon élvezem” – fogalmazott az olasz. Nyilatkozata alapján egyébként az is valószínűnek tűnik, hogy 2016 végén lejáró szerződése után is szívesen maradna még a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: