DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Kis Viktória ismét az EJC-n!

A H-MOTO Team női versenyzője, Kis Viktória a katari kitérő után most egy európai versenypályán áll rajthoz az EJC kupasorozat keretein belül.

Ezen a hétvégén a francia Magny Cours-ban kerül megrendezésre az European Junior Cup nyolcadik, egyben utolsó fordulója. A bajnokság győztese ugyan már megvan - a spanyol Javier Orellana személyében - de a dobogós helyezések még nyitottak.

kis viki_ejc



Wicca eddig nagyon jó helyen állt a lányok között, de mivel kihagyta a jerezi versenyt, így hátrébb esett az összesítésben. Ennek ellenére azonban jó esélyekkel indul, hiszen a hétköznapokban is Honda CBR650F motort használ, és kellő tapasztalata van a kőkemény EJC mezőnyben. Emellett Viki speciális edzőtermi gyakorlatokkal is készül erre a versenyre.

„Várom is, és nem is a szezonzáró Magny Cours-i fordulót. Várom, mert ismét egy újabb pályával bővül a repertoárom, újabb kihívás, és jó lesz ismét ebben a mezőnyben motorozni. Nem várom, mert tudom ez lesz az utolsó versenyem az EJC-vel, jövőre már csak a korhatár miatt sem indulhatok. A pálya már itt van a fejemben, kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban milyen lesz. A női Európa-bajnoki pontállásban jelenleg a harmadik helyen állok, és a bajnoki címet ugyan már elnyerte az új-zélandi lány, a második helyre még esélyes lehetek. Szóval nincs más hátra, mint előre! Az biztos, hogy igyekszem ezúttal is 120%-osan teljesíteni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: