DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Munkagéppel ütközött az ausztrál motoros

Elképesztő hanyagság miatt érte baleset az ausztrál motokrosszbajnokság címvédőjét, mely akár az életébe is kerülhetett volna: a Super Pole közben egy munkagép várta az ugrató alján...

Bizarr baleset történt az ausztrál nemzeti motokrosszbajnokság hetedik fordulójában, Sheppartonban. A Super Pole küzdelmei során a Team Motul Suzuki versenyzője, Matt Moss egy a pályán lévő munkagépnek ütközött, mely érthetetlen módon az egyik ugrató végében volt, miközben a motoros versenytempóban közlekedett a pályán.

A bajnoki címvédőt a helyszínen ellátták, s stabil állapotban szállították egy helyi kórházba, ahol szerencsére kiderült, hogy sérülései nem oly súlyosak, mint a felvétel alapján gondolni lehetett. Helyi idő szerint hétfő reggel már a Facebookon is kapcsolatba lépett követőivel, s maga is megosztotta a videót a vele történtekről – csak néhány másodperces a felvétel, de a lényeg látható:

 

This is what happened to me while I was told to go for my super pole lap

Posted by Matt Moss on Sunday, 19 July 2015

A balesetre sokan reagáltak a Twitteren, köztük korábbi interjúalanyunk, a motokrossz élő legendája, Chad Reed is: „Egész nap fel vagyok kavarodva ettől! Teljesen elfogadhatatlan! Remélem, Mossy megfizetteti velük! Imádkozom érted, haver.” Adam Sterry motokrosszversenyző szintén elképedt az eset láttán: „Remélem, Matt Moss rendben van. Röhej, hogy ilyesmi megtörténhet!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: