DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
Motor

Meddig marad Valentino Rossi a MotoGP-ben?

Valentino Rossi néhány nappal ezelőtt ünnepelte 36. születésnapját, s huszadik szezonjára készül a gyorsasági motoros világbajnokságon, ám úgy tűnik, az olasz továbbra is a MotoGP-ben szeretne maradni.

A „Doktor” egy interjúban elmondta, jelenleg nem vágyik a Superbike vb mezőnyébe, illetve az is kiderült, mikor döntötte el, hogy motorversenyzőként szeretné leélni az életét.

20780_w666px_d24e77fc516bc1df065f93902225b472



Lehet elismerni vagy nem elismeri az eredményeit, az viszont vitathatatlan, hogy Valentino Rossi korunk gyorsasági motorsportjának egyik legmeghatározóbb alakja. A kilencszeres vb-győztes, aki hétfőn töltötte be 36. életévét, immár huszadik szezonjára készül a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyében. Most azonban elárulta, hogy meglehetősen későn született meg benne a végső elhatározás, hogy a motorozásnak szenteli az életét: „Ez 1996-ban történt, az első 125-ös világbajnoki évem során” – idézi az olaszt a speedweek.com. „A kezdet nehéz volt, de amikor láttam, hogy az elejében tudok menni, és dobogós helyezésekért harcolhatok, akkor döntöttem így.”

Rossi immár 2000 óta, vagyis 16. éve tagja a MotoGP-ben, ám a múltban többször is felmerült vele kapcsolatban, hogy esetleg átigazolna valamelyik Superbike világbajnoki alakulathoz. A „Doktor” többször is elmondta, hogy elképzelhetőnek tartja a váltást, amennyiben úgy érzi, a királykategóriában már nem tud elég versenyképes teljesítményt nyújtani. Úgy tűnik azonban, hogy mostanra megváltozott a véleménye: miután a pilóta több interjújában is határozottan elérhetőnek érezte a 10. vb-cím megszerzését, jelenleg inkább részesíti előnyben a MotoGP-ben maradást, méghozzá minél hosszabb ideig, mintsem egy Superbike világbajnoki kalandot.

orig_e56f4f1364fe2a0c7913e0d26a26aa31

Erről így beszélt a napokban az említett németországi szakportál hasábjain: „Néhány évvel ezelőtt még az volt a tervem, hogy átváltok a Superbike világbajnokságra, ha a MotoGP-ben már lejárt az időm. Most azonban sokkal inkább koncentrálnék továbbra is a MotoGP-re. Szeretnék olyan sokáig ebben a kategóriában maradni, ameddig csak lehetséges. Jelenleg azt mondanám, hogy inkább nem mennék át a Superbike-ba” – fogalmazott Rossi, akinek a szerződése a jövő év végén jár le a Yamaha gyári alakulatánál, vagyis még két évig mindenképpen a gyorsasági motoros világbajnokság legnagyobb géposztályában láthatjuk majd őt versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: