DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

DTM: Szárazon is jó formában volt a Mercedes

Bár a Mercedes idén már két versenyt is megnyert, azokat a győzelmeket esős körülmények között érték el. A Nürburgringen a márka idei legjobb száraz pályás versenyét teljesítette - egy olyan helyszínen, amitől nem vártak sokat.

A tíz pontszerző helyen öt Mercedes is végzett, ebből három a legjobb hat között. A főszerepet Paul Di Resta és Daniel Juncadella játszotta, akik sokáig az utolsó dobogós pozícióra is esélyesnek tűntek. "Erős autónk volt ma, főleg a lágyabb abroncsokon. A csapat számára ez jó verseny volt, egy olyan pályán, amiről azt gondoltuk, hogy nem nagyon fog illeni az autónkhoz. Úgy tűnik, a jó útra léptünk" - mondta bizakodva a végül negyedikként végző Di Resta. A korábbi bajnok ráadásul idén először lett a legeredményesebb Mercedes-pilóta.

 

Daniel Juncadella ötödik helyezése messze legjobbja a szezon során, ráadásul kevesebb, mint egy másodpercre követte rutinosabb csapattársát a célba. "Végre egy jó eredmény! Hibátlan versenyem volt. Kockáztattam a futam elején, amikor a külső ívet választottam, de kifizetődött. Élveztem az előzéseket, mert nem könnyűek ezen a pályán. Edordo Mortara feltartotta Pault, és engem is, így minden esélyünket elvesztettük a dobogóra. De az ötödik hely is jó, a második legjobbam a DTM-ben" - fogalmazott a spanyol versenyző.

 



Hatodikként Christian Vietoris ért be, aki zsinórban harmadszor zárt a pontszerzők között, a bajnokság hatodik helyén ő áll a legjobban a Mercedes táborából. A német azonban úgy érzi, erősebb pozícióban is befejezhette volna. "Mindent összevetve, jó hazai versenyem volt. Az időmérő rendben ment, és a versenyen is nyertem pár helyezést. Mégis úgy érzem, többre lett volna lehetőségem. Az eset Augusto Farfusszal az első körben sajnos számos helyezésbe került. De összességében sikeres hétvége volt."

 

Robert Wickens és Pascal Wehrlein vitte az utolsó pontokat. De nem lehetett minden Mercedes-versenyző elégedett: Gary Paffett ismét messze állt a pontszerzéstől, a korábbi bajnok neve mellett eddig mindössze 4 egység áll. "Jó rajtot vettem és nyertem helyeket. Pascal mögött voltam és Timo Glockkal csatáztam, kerék a kerék ellen. A hármas kanyarban meglökött, és fej fej mellett haladtunk az ötösig. A hatosban aztán eltalált. Sajnos az autóm annyira megsérült, hogy hátul minden leszorítóerőt elveszítettem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: