DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

DTM: Az idei eddig a BMW szezonja, következik Ausztria

Háromhetes kihagyás után folytatódik a Német Túraautó Bajnokság, a célpont a Red Bull Ring, Európa egyik legmodernebb, a közelmúltban felújított versenypályája. A szezon első fele a BMW-é volt, amely ötből három versenyt megnyert, Marco Wittmann pedig továbbra is a bajnokság élén áll.

"Ez a pálya nagyszerű, akárcsak a környéke. Fantasztikus atmoszférája van. Itt értem el azt az eredményt, amely akkor pályafutásom legjobbja volt, ezért különösen izgatott vagyok" - mondta Wittmann, aki kiegyensúlyozott versenyzésével továbbra is 20 pont előnyt tart fenn a legközelebbi riválissal szemben. Tavaly második lett a pályán, amely idei hockenheimi győzelméig egyetlen dobogós helyezését jelentette. "Jó eredményben reménykedem, és optimista vagyok."

 

Wittmann kétszer nyert idén, Moszkvában pedig Maxime Martin szerezte meg a futamgyőzelmet, aki ugyanabban az RMG csapatban versenyez, mint a bajnoki éllovas. A belga, aki pályafutása mindössze harmadik futamán ünnepelt győzelmet, felhívta a figyelmet a tavalyi versenyre, ahol a bajor márka parádézott.

 



"Már versenyeztem Spielbergben és teszteltem is itt tavaly az M3-at. A pálya igazán gyors és igénybe vesz minket, versenyzőket. Ez tetszik nekem. Az előző évben első, második és harmadik helyet értünk el, mindannyian ezt akarjuk megismételni" - nyilatkozott Martin.

 

Az említett osztrák versenyt Bruno Spengler nyerte meg, aki Martin mögött második lett Moszkvában és a bajnokság harmadik helyén áll, idén is kezd legjobb formájába lendülni. "Emelkedőkön és lejtőkön kanyarog a pálya, és egy kicsi van benne mindenből: hosszú egyenesek, kemény féktávok, lassú és gyors kanyarok. Az utolsó kettő különösen megerőltető. Tavaly nyertem és három BMW-s állt a dobogón. Persze minden év más, de a legjobbat fogjuk nyújtani, hogy ismét sikeresek legyünk" - nyilatkozott 2012 bajnoka.

 

Martin Tomczyk, egy másik korábbi bajnok sokkal kevesebb sikert élt meg idén, mint előbbi társai, mindössze a pontverseny 18. helyén áll. Egy olyan helyszínen fordítana, ahonnan pozitív emlékei vannak. "Az elvárásaim magasak. Szeretem Spielberget és a Red Bull Ringet. örülök, hogy a DTM visszatért ide. Sikereket értem el ezen a helyszínen a múltban és remélem, hogy idén is ez lesz a helyzet" - mondta a német, aki az évadnyitón hetedik lett, azóta viszont nem járt hasonló magasságokban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: