DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Fodor kettős győzelmet aratott a Pannonia-Ringen

Tökéletes hétvégeként jellemezte Fodor Géza az Országos Gokartbajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát a Pannonia-Ringen. Az MHH Team versenyzője nem túl jó fizikai állapotban érkezett, ami miatt be kellett osztania erejét, de így is megnyerte az előfutamokat és a döntőket is mind a Max Masters, mind pedig a DD2 Masters kategóriában. Ezzel megőrizte vezető helyét mindkét bajnokságban.

Az MHH Team másik versenyzője, Krózser Menyhért pénteken és szombaton részt vett az edzéseken, de egy szerencsétlen mozdulatnál megütötte a bordáját, ami miatt úgy döntött, hogy még egy kisebb sérülést sem kockáztat, és vasárnap nem ül gokartba. Számára az Országos Ralibajnokság az elsődleges, ahol a következő verseny július közepén a Veszprém Rali lesz.



 



 

Fodor Géza: - Tökéletes hétvége volt, amit nagyon fegyelmezetten kellett teljesítenem. Kicsit tartottam a versenytől, mert előtte beteg voltam, lemerültem és emiatt közel egy hónap kimaradt a szokásos futó- és fizikai edzésekből, amelyek hiánya nagyon érződött a versenyhétvégén. A két kategóriában való versenyzés komoly edzettséget igényel. Máskor szívesen versenyzek nemcsak a DD2 Masters mezőnnyel, hanem a fiatalokkal is. Ők mindig is komoly mércét jelentenek számomra. Most azonban minden elődöntőben és döntőben arra kellett koncentrálnom, hogy a Masters győzelem legyen meg, nem volt szabad az erőmet fölösleges dolgokra pazarolni.



 

Max Mastersben pénteken nagyon rossz irányba indultunk el a beállításokkal, úgyhogy szombaton kezdhettünk mindent elölről. Ezúttal viszont eltaláltuk a helyes irányt. Megnyertem az időmérőt, az előfutamot és a döntőt is. A Pannonia-Ringen nem feltétlenül előnyös az első rajtkocka, a második helyről olykor könnyebb elsőnek fordulni. Az előfutamban és a döntőben is megelőztek a rajtnál, de az első és a második körben sikerült visszavennem a pozíciómat.



 



 

A DD2 Mastersben még mindig küzdök vele, hogy az időmérőn összerakjam a lehető legjobb kört, de jó úton haladok. Ettől függetlenül ebben a kategóriában is megnyertem az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is. Itt együtt versenyzünk a DD2 mezőnnyel is, velük együtt az abszolút hatodik helyet szereztem meg mindkét futamban.



 

Menya sajnos vasárnap nem tudott rajthoz állni. Szombaton az utolsó bemenetnél megütötte a bordáját. Ezen sajnos minden gokartversenyzőnek át kell esnie. Két éve én is minden versenyen szereztem sérülést, kellett majdnem egy év, hogy megszokja és kibírja a testem ezeket a behatásokat. Menya igazán nem sérült meg, viszont azt nem akartuk megkockáztatni, hogy vasárnap így üljön gokartba és esetleg komolyabban megsérüljön, ami hátráltatná őt a Veszprém Rali felkészülésében.



 

 Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

- március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés

- március 30. Vredestein-Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért-Papp György, defekt miatt kiestek

- április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

- április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés

- május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 1. helyezés

- május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés

- június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 1. helyezés

- június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 2. helyezés

- június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés



 

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország

április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria

május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét

június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa

július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország

augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: