DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Mattias Ekström: A pontok fontosabbak, mint a statisztikák

A DTM mezőnyének legrutinosabb pilótája, Mattias Ekström sikeres időszakra nézhet vissza: a német túraautó-bajnokság második helyére kapaszkodott fel, a ralikrossz-világbajnokság svédországi versenyén pedig futamot nyert. Az Audi versenyzőjével a dtm.com készített interjút.

Gondoltad volna, hogy ilyen hamar meg fogod szerezni első győzelmed a ralikrosszban?

 

Sok munkát fektettünk a projektbe az elmúlt hónapokban, és sok kétségtől mentesültünk. Ez a győzelem a hazai versenyünkön jutalom volt számunkra - de ez csupán az első lépés. Az egész csapatot dicséri a siker, és az egyik legjobb motiváció arra nézve, ami még előttünk áll.

 

Ez a siker szárnyakat adott neked a DTM-ben: Moszkvában idei harmadik dobogódat szerezted. Ez rajtad kívül még senkinek sem sikerült.

 

A pontok, amiket szereztem, jóval fontosabbak, mint ezek a statisztikák. A szezon félidejében a bajnokság éllovasa elérhető közelségben van, és ez számít igazán. Nem kétséges, hogy örülök minden trófeának, amit kapok, de most már itt az ideje, hogy a DTM vasárnapján a svéd himnuszt játsszák.

 



Egyre inkább a felzárkózás specialistájának tűnsz a DTM-ben. Mi a sikered receptje, ami lehetővé teszi, hogy rendszeresen az élre kerülsz a középmezőnyből?

 

A kemény munka. Sok időt töltünk a mérnökökkel, hogy elemezzük az összes adatot, megtaláljuk a legjobb beállítást az RS 5 számára és tökéletes stratégiát dolgozzunk ki. Ez kellemes elfoglaltság, főleg, ha a versenynapon sikerre visz minket. Azonban dolgozunk azon is, hogy sokkal jobb helyet szerezzünk a rajtrácson.

 

Mit vársz a szezon második felétől?

 

Izgalmas csatát az első helyért. Most számos olyan pálya következik, amelyek kedveznek nekem. Az első a Red Bull Ring. Ezzel a névvel jó helynek kell lennie számomra. De nyertem már a Nürburgringen és Lausitzringen is korábban. A terv: kifújni magam a nyári szünetben, azután pedig teljes gőzzel hajtani.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: