DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

ERT: Bajnoki cím a Morva Kupában

Az elmúlt hétvégén újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarics Erik csapata, az ERT Racing Team, amely a cseh Miroslav Pecka révén újabb nemzetközi címet szerzett a Morva Kupa megnyerésével.

Az előttünk álló hétvégén már ismét a magyar bajnokságban, magyar versenyzőivel tör babérokra a galántai magyar csapatfőnök alakulata. 

 

Az ERT már a tavalyi évet is kimagasló sikerekkel zárta, hiszen Jiri Forman révén a Közép-Európai Bajnokságban, míg Tomas Salva révén a cseh bajnokságban is bajnoki címet ünnepeltek. A csapat azóta tovább bővült, és a már említett szériák mellett a szlovák bajnokságban, a Morva Kupában és a magyar bajnokságban is több versenyzővel képviselteti magát. Mi több, mindenhol az élmezőnyben, a győzelmekért harcol. 

 

Magyarics Erik csapatfőnök sikeres versenyzői pályafutását követően, négy évvel ezelőtt alapította meg az azóta egyre feljebb és feljebb kapaszkodó csapatot. Vele beszélgettünk.

 

 




- Milyen fontos esemény történt veletek a múlt hétvégén?

- Megnyertük a KZ Veterán bajnoki címet Miroslav Peckával a Morva Kupában. Az időmerőn sikerült megszereznünk a pole-pozíciót, így vasárnap már picit könnyebb dolgunk volt. Az első futamon győztünk, a másodikon picit megviccelte a pilótát az eső, így csak a 3. helyen ért célba, de a harmadik kört már ismét toronymagasan megnyerte, így biztosítva be a bajnoki címét.

 

- A többi pilótátoknak hogyan sikerült a verseny?

- Rotax Juniorban Pavol Taborsky az időmérőn 2. helyen kvalifikálta magát, de vasárnap a verseny sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az első futamon a 3. helyet szerezte meg, a másodikon 4. lett, a harmadikon pedig az 5. helyen ért célba. Alex Nemec a Baby 60-as kategóriában megszerezte az 1. helyet az időmérőn, de sajnos az első futamon nagy volt a lökdösődés az első kanyarban, és ő jött ki belőle rosszul, így csak az 5. helyet tudta megszerezni az összetettben.

 

- Mit kell tudni a Morva Kupáról? Ez mennyire rangos sorozat a magyar és az osztrák bajnoksághoz, a Közép-Európai Bajnoksághoz, vagy az Eb-hez képest?

- A Morva Kupa idén összeállt a szlovák bajnoksággal, és együtt rendezik a versenyeket. A legutóbbi hétvégén 200 versenyző volt jelen a különböző kategóriákban, amelyek közül most a Rotax kategóriákat emelném ki. Ebben 27, Rotax Maxban 28, Rotax Max Mastersban 13, KZ kategóriákban (junior, senior, veterán) 40 pilóta volt jelen. A Rotax kategóriák egyébként nagyon erősek, az első 10 helyezett nem veszne el az Európa-bajnokság mezőnyében sem.

 

- Milyen tervei vannak még a csapatnak a következő hetekben? Hol indultok, milyen címekre hajtotok?

- Most hétvégén rendezik a Közép-Európai Bajnokság és a magyar bajnokság utolsó előtti fordulóját, ahol több versenyzővel is képviselni fogjuk magunkat. Rotax Max Juniorban Kovács Zsombornak, Rotax Max Seniorban pedig Nyakacska Ádámnak van jó esélye megnyerni a magyar bajnokságot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: