DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

2,02-vel ismét a Mercedesé a leggyorsabb kerékcsere rekordja

Japánban Nico Rosberg autóján kétszer is megdöntötte a leggyorsabb kerékcsere rekordját a Mercedes, de még mindig nem kerültek 2 másodperc alá.
A tankolás betiltása óta a csapatok folyamatosan küzdenek egymással abban a tekintetben is, hogy ki tudja a legrövidebb idő alatt lecserélni a négy kereket egy autón, majd útjára küldeni a pilótát. A legjobb időért folyó harcban a Mercedes, a McLaren és a Red Bull előzgették egymást az élen, s legutóbb Mark Webber autója rendelkezett az etalonnal, a Sepangban elért 2,05 másodpercnek köszönhetően.

Suzukában azonban a Mercedes megdöntötte ezt az időt, ráadásul rögtön utána még egyszer teljesítette azt. Nico Rosberg mindhárom kerékcseréje kivételesen gyors volt. Az elsőt 2,14 alatt teljesítették, azonban itt rá is fizettek a kapkodásra, hiszen figyelmetlenül az érkező Sergio Pérez McLarenje elé engedték őt ki, amiért áthajtásos büntetéssel sújtották a németet. A második cserével azonban 2,02 másodperccel rekordot értek el, amit a harmadik során ismét beállítottak. Ezzel természetesen az egy verseny alatti kerékcserék átlagos idejében is övék lett a rekord, 2,06-tal.



A csapatnál azonban még így sem voltak teljesen elégedettek a kiállás lebonyolításával, hiszen az autó leengedése az emelőkről nem zajlott tökéletesen. "Ha az megfelelően működik, 1,93 másodpercet értünk volna el" - mutatott rá Ron Medows, a Mercedes csapatmenedzsere, aki biztos benne, hogy a rekord még idén négy másodperc alá fog kúszni: "Gyakorláson 1,68-at is teljesítettünk már."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: