DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Zsúfolt szezonzárás a BZ Racingnél

Egy időmérő és három verseny egy nap alatt. A Swift Cup Europe mezőnye a Hungaroringen zárta a 2016-os szezont.

Balogh Zozó, Baronits Gábor és az 1.3-as kategóriában versenyző Kovács Kolos is nagy tervekkel vágott neki az utolsó felvonásnak.

Zozó egy hatodik, egy ötödik és egy első helyet szerzett a Hungaroringen.

bzracing-hungaroring-2016 (1)



„Hosszú volt ez a nap, de szerencsére rá tudtam pihenni, így kibírható volt. Kicsit sajnálom, hogy vége az évnek. Jókat csatázhattunk, sikerült jól beállítani az autót és a fiúk is nagyon sokat dolgoztak. Megnyertük a junior kategóriát, aminek nagyon örülök”

Baronits Gábor az első két versenyen indult. Az időmérőn életed eddigi legjobb eredményét érte el. Negyedik lett, ám az előző hétvégéről volt egy büntetése, így a kilencedik helyről várhatta az első rajtot.

„Ez tényleg arra volt jó, hogy kicsit belekóstoljak ebbe a világba, hogy megtapasztaljam, hogy milyen itt lenni. Jó volt. Én nagyon élveztem. Remélem, hogy jövőre is itt leszek, bár nem tudom, hogy a színházból mennyire tudnak elengedni.”

bzracing-hungaroring-2016 (3)

Kolost egész hétvégén a büntetések sújtották. Az utolsó versenyt nem tudta befejezni.

„Emiatt az utolsó verseny miatt kicsit szomorú és csalódott vagyok. Nem így szerettem volna befejezi az évet. Szerettem volna egy jó versenyt futni, amit élvezek és úgy emlékezhetek majd rá, hogy ez jó volt és így zárhatom az évet. De nagyon sokat tanultam idén, sokszor nyertem és azt gondolom, hogy ebből lehet építkezni a jövőben.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: