DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Team VK - Keszthelyi Vivien új csapatának neve

Az Audi Sport versenyzőakadémiája magyar tagjának, a 15 éves Keszthelyi Viviennek a csapata nevet változtatott, és a továbbiakban Team VK néven folytatja a szereplését.

A csapat a német Audi Sport támogatásával, az Audi Sport technikai segítségével, gyári szerelők közreműködésével igyekszik biztosítani a továbbiakban az Audi Sport versenyzőakadémiája magyar tagjának a további sikeres szereplést az idén a túraautós magyar bajnokságban.

vivien_keszthelyi_audi_sport_team_vk_sk_0630



Ez a sorozat egy megkerülhetetlen, ugyanakkor kiváló fejlődési lehetőséget biztosító széria Keszthelyi Viviennek, aki egy tudatos döntés következtében versenyez az Audi TT Cup versenyautóval ebben az évben egy olyan mezőnyben, ahol az ellenfelei közül többen az övénél erősebb motorokkal rendelkező autókkal vesznek részt.

Az autós gyorsasági magyar bajnokságnak ebben a kategóriájában GT3-as Porsche, Lotus Exige V6 Cup R-ek, Lotus Evora GT4-ek és Seat Leon Cup Racerek is szerepelnek. A sorozatban a versenykiírásban szereplő szabályok szerint kötelező Hankook gumikkal versenyezni, a Team VK döntése nyomán Keszthelyi Vivien egy előre meghatározott keverékkel teljesíti a versenyeket, ennek pedig az az oka, hogy a következő években a fiatal pilótára váró lehetőségek miatt a tapasztalatszerzés szempontjából fontos minél jobban megismerni ezeknek az abroncsoknak a működését. A leendő riválisok ugyanis ezzel a keverékkel versenyeznek, így Keszthelyi Vivien ilyen módon valamelyest pótolni tudja az esetleges lemaradást.

Az 1360 kiló súlyú Porsche GT3 500 lóerő körüli motorerejét egyik rivális sem tudja megközelíteni, de az 1000 kilós Lotus Exige-ek is 366 lóerős erőforrásokkal vannak felszerelve, míg az 1200 kilós Evorák 360, az 1165 kilós Seat Leonok pedig 340 lóerősek. Keszthelyi Vivien 1125 kilós, elsőkerék-meghajtású Audi TT Cup versenyautója 330 lóerőt ad le, ami tehát az összes közvetlen rivális autójánál gyengébb teljesítmény.

A Team VK az Audi Sport nemzetközi szakembereivel közösen, még a szezon kezdete előtt határozott arról, hogy a 15 éves pilótának ebben a sorozatban érdemes szerepelnie a jövőbeli fejlődése érdekében.

Az idényben eddig megrendezett két hétvége során maximálisan bebizonyosodott, hogy a döntés helyes volt, Keszthelyi Vivien nagyon hasznos versenykilométereket teljesít az erősebb autók elleni küzdelemben, s a csapat örömére eddig az eredmények sem maradtak el.

A sorozat következő állomása augusztus 19-21-én a Slovakiaringen lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: