DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

BZ Racing Team: Pozitív debütálás

Balogh Zozó első évében megszerezte a junior bajnoki címet és az abszolút második helyet a Swift Cup Europe-ban. A Red Bull Ringen rendezték az utolsó versenyt, ahol egy igazán nemzetközi és nagy mezőnyben sikerült helytállnia.

Zozó egy év Forma autós szezon után váltott a Swift Cup Europe-ra és a jelek szerint nem döntött rosszul. Ezt az eredmények is bizonyítják. Pár nappal az utolsó versenyhétvége után már a nosztalgiáé a főszerep. 

BZ Racong_Zozo_01



„Nagyon örülök, hogy ilyen jó évet zártunk. a szezon elején nem is gondoltam volna, hogy év végére én leszek 2015-ben a legjobb junior versenyző és a magyar bajnokságban is az előkelő második helyen végezhetek. Jövőre szeretném mind a kettő elszámolást megnyerni. Köszönöm a csapat, a barátok és a családom támogatását és mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki segített, hogy eljussak idáig. Nagyon sok segítséget kaptam tőlük.

Zozó a hétvégén a szezon zárásaként a Red Bull Ringen versenyezhetett, ahol egy igazán nagy és nemzetközi mezőnyben végzett először az abszolút ötödik helyen, ami a magyar harmadik, majd az abszolút harmadik, ami a magyar második pozíciót jelentette. A magyarok mellett osztrákok és szlovákok is versenyeztek Spielbergben, összesen 28 autó állt a rajtrácson.

BZ Racong_Zozo_podium_02

A Red Bull Ringi versenyre visszatérve. Mindig is szerettem ezt a pályát. Igaz most kicsit hideg volt, de egy igazán nemzetközi és erős mezőnyben sikerült egy ötödik és egy harmadik helyet szereznem, ami a magyar elszámolásban egy harmadik és egy második helyet jelentett. Most egy kicsit pihenek, aztán újra elkezdem az edzéseket, hogy jövőre ugyanilyen jó teljesítményt tudjak nyújtani, ha nem jobbat.”

Zozó számára egy rövid pihenő után újra elkezdődik a felkészülés, hiszen jövőre újabb tervekkel vág neki élete második Swift Cup Europe-os évének.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: