DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Dupla győzelemmel a bajnokság élén Tim Gábor

2014-es bajnoki cím megszerezése után, az idei RCM CUP megnyerése a cél Tim Gábor számára. A címvédés még nem sikerült senkinek sem ebben a kupában, sem elődjében, a Suzuki Kupában.

Idén a sorozat már 7 versenyhelyszínen, 15 futammal kerül lebonyolításra, ami hazai szemmel már komoly nemzetközi sorozatnak tekinthető, főként azért, mert holland és szlovák pilóták is vannak már a mezőnyben.

DSC_0712



Tim úgy érkezett a hétvégére, hogy az előzetes teszteken, mind a Slovakiaring-en, mind a Hungaroring-en megjavította egyéni legjobbját, így bizakodhatott, hogy télen a tempója nem kopott. Ennek megfelelően az időmérésen igen magasra tette a lécet, már a 20 perces kvalifikáció elején élre állt, és a boxból figyelte a többieket. Ez majdnem visszájára sült el, mert Nagy Dániel 7 ezreddel ment csak nála rosszabb kört, igaz, Tim így jelentősen spórolt a gumijaival, melyből egy szett használható egész hétvégén.

Az első versenyen sikerült a rajt, ami kulcsfontosságú volt. Nagy végig támadta Tim Gábort, volt egy-két előzési kísérlet, de nem került előzési pozícióba. A rajt-cél győzelemmel Tim így azonnal a bajnoki tabella élére is állt értelemszerűen.

 

Az első futam végeredménye:

race1

 

A második versenyt, a fordított rajtrács értelmében, Tim a nyolcadik helyről kezdte. A rajt ismét jól sikerült, és a második kanyarban már ötödik helyen autózott. Mivel idén még erősebb a mezőny, mint eddig, nagyon nehezen lépkedett előre, de a verseny hajrájára már a harmadik helyen üldözte Nagy Danit és Tassi Attilát. Nagy előbb megelőzte Tassit, két körrel később Tim is követte Őt, és megfutotta a verseny legjobb körét. Az utolsó körökre érte utol az élen álló riválisát, és meg is tudta előzni. Nagy Dani az utolsó körben próbálta az első helyet visszaszerezni, de az előzés nem sikerült, sőt Tassi visszavette a második helyet.

Tim Gábor így szoros, és kemény csatában a második futamot is megnyerte, és 15 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

DSC_1173

"Tudtuk, hogy idén még keményebb lesz a mezőny, ami az első futamon még annyira nem is látszódott, de a második futam minden várakozást felülmúlt. Az elejét kicsit elkapkodtam, de a futam felétől sikerült lenyugodnom, és konstans körökkel fokozatosan visszakapaszkodtam a harmadik helyre. Tassi Attilát egy szokatlan helyen tudtam megelőzni, kénytelen voltam minden trükköt bevetni. Dani mellett is elmentem, de megpróbált visszaelőzni az utolsó körben. A féktávon én picit meginogtam, és talán össze is értünk, de nem éreztem komoly kontaktnak. Az esetet meg is óvták, de a felügyelő testület sem látott szabálytalan manővert, így nem volt szankció. Most 15 pont az előnyöm, ezt Rijeka-ban szeretném növelni, mert utána Slovakiaring jön, ami totális lutri, bárki nyerhet a hatalmas szélárnyék miatt." - összegzett a háromszoros magyar bajnok Tim Gábor.

 

A második futam hivatalos eredménye:

race2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: