DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
GP2/3

Eltört a csigolyája, 4 órán át műtötték de Jongot

Az első hírekkel ellentétben nem úszta meg a tegnapi GP2-es balesetét Daniel de Jong – a holland versenyző csigolyája eltört, az éjjel 4 órán keresztül műtötték.

De Jong a GP2 szombati első versenyén szenvedett súlyos balesetet, amikor a Pierre Gaslyval történő csatározás közben a két autó kerekei összeértek, az MP Motorsport versenyzője pedig hatalmas tempóval csapódott a gumifalba, amely szinte maga alá temette a versenygépet, így piros zászlóval meg is állították a futamot. Az első hírek szerint a pilóta eszméleténél volt és nem szenvedett sérüléseket, azonban mára kiderült, ennél súlyosabb a helyzet.

 Daniel de Jong, Pierre Gasly - GP2



Az esetet követően a 23 éves versenyzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol az orvosok megerősítették, de Jong hatos csigolyája eltört, így azonnali beavatkozásra volt szükség. Tegnap éjjel 4 órán keresztül műtötték a fiatal pilótát, a hírek szerint a beavatkozás sikeres volt, de Jong állapota stabil, ám a következő héten még biztosan a belgiumi kórházban kell maradnia.

A család közleményt adott ki, amelyet a sorozat tagjai továbbítottak a sajtó felé: „Szeretnénk megköszönni az orvosi csapat munkáját, akik sikerrel kezelték ők, valamint köszönetet mondunk a kollégáinak, a GP2-es versenyzőknek, a csapatoknak, valamint a szervezőknek a támogatásukért.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: