DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Buemi az edzésen sokkolta a mezőnyt

A Formula-E Mexikóban vendégeskedik ezen a hétvégén. Akik arra számítottak, hogy a tegnap még Európában levő Sebastien Buemi fáradt lesz, csalódniuk kellett, ugyanis a svájci pilóta agyonverte a versenytársakat.

Nagyon megy a szekér idén eddig Bueminek. Az új mexikói pályán az első edzésen rögtön fél másodperces előnnyel tudott nyerni, ráadásul a negyedik helyezett Vergne már több, mint egy másodpercet kapott, miközben nem egy hosszú pálya ez sem, 1:02,222 a svájci eddigi legjobb ideje.

Buemi idén eddig verhetetlen


Buemihez legközelebb a Dragon Racing versenyzője, Loic Duval jutott, 0,505 másodperc hátránnyal, a harmadik helyre pedig Duval csapattársa, D’Ambrosio érkezett. Vergne mögött az Andretti csapat pilótája Frinjs zárt, majd Bird, Sarrazin, Di Grassi, Abt és Evans fért még be a legjobb tízbe. Egyelőre Buemi legnagyobb riválisa, Di Grassi nem villogott, 1,2 másodperc hátránnyal lett nyolcadik, de az idők még sokat javulhatnak.

Nicolas Prost sem indította jól a napot, több, mint másfél másodperccel maradt el Buemitől, pedig mindketten az e.dams-Renault istálló versenyzői, csak a 12. hely lett az övé. A WTCC címvédője, Lopez a 13., a most bemutatkozó, volt Formula-1-es pilóta, Esteban Gutierrez pedig az utolsó előtti, 19. pozícióban zárta az első edzést, de tőle még jócskán várhatunk javulást. Jelenleg 2,1 másodperccel maradt le az első helyezettől. Vajon meg tudja-e állítani valaki Buemit?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: