DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Ezek lehetnek a Formula-E következő helyszínei

Az elektromos sorozatot irányító Alejandro Agag összeállította saját karácsonyi kívánságlistáját, amelyen a leendő versenyhelyszínek szerepelnek.

Noha még csak harmadik szezonjában ját a Formula-E, 2014 óta számtalan változáson esett át a sorozat versenynaptára: a folyamatosan új helyszíneket kereső bajnokság Miamit, Moszkvát, Putrajayát, Punta de Estét, Londont, Long Beachet és Londont is maga mögött hagyta, ellenben az idei évben csatlakozott Hong Kong, Marrakech, Brüsszel, New York és Montreal is. A hírek szerint küszöbön van egy svájci verseny rendezése is Zürichben, a széria első embere, Alejandro Agag azonban tovább akar menni: szeretne visszatérni Kínába, valamint ki szeretné terjeszteni a Formula-E határait az egyetlen kontinensre, ahol még nem járt, Ausztráliára.



„Az biztos, hogy szeretnénk visszatérni Kínába, noha van versenyünk Hong Kongban, Kína valódi határain belül is versenyezni akarunk” – idézte az az üzletembert a GPUpdate.net, aki a Formula-E történetének első versenyét a fővárosba vitte 2014-ben. „Szeretnénk elmenni Ausztráliába, több ottani várossal is tárgyalásban állunk, el akarjuk vinni a versenyt a Közel-Keletre, jó lenne még egy futamra szert tenni az USA-ban, de Brazílián is gondolkozunk”

„Ez az egész olyan, mint egy karácsonyi kívánságlista: nagyon-nagyon sok várost szeretnék megnyerni az ügynek világszerte, a fentebb említettekkel kezdődően, és együtt fogunk működni az FIA-val annak érdekében, hogy megvalósítsuk ezt a naptárat.” Agag hozzátette, legfőbb célja egy stabil versenynaptár megalkotása, ami ne meglepő, hiszen az első év tíz helyszínéből ebben a szezonban már csak három pályán versenyez a Formula-E. „Szükségünk van egy stabil naptárra. Még fiatal bajnokság vagyunk, és van némi bizonytalanság a versenyek körül, de mihamarabb szeretnénk stabil lábakon állni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: