DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Oválpályán versenyez a Formula-E

Egy részben már ismert pályával vált teljessé az elektromos versenysorozat 2015/16-os naptára, bejelentették ugyanis a mexikói Autodromo Hermanos Rodriguez érkezését.

A Formula-E második szezonja ugyan már októberben elkezdődött, de a menetrendben még ekkor is tátongott egy üres hely március 12-ére. Noha sejteni lehetett, hogy Mexikó kapja meg, ennek megerősítésére csak most került sor egy izgalmasnak ígérkező pálya prezentálásával.

12243576_1043067409066473_1209072718430198542_n



Az elektromos autók is arra a mexikói Hermanos Rodriguezre látogatnak el, amelyen a Formula-1 mezőnye is versenyzett pár héttel ezelőtt, noha közel sem ugyanazt a vonalvezetést fogják használni, hanem egy 2,14 kilométeres változatot, amely nagyrészt a jelenlegi célegyenes egy szakaszát szintén magában foglaló oválpályából áll.

A mezőny még az F1-es vonalvezetés célegyenesének vége előtt tesz egy éles jobbkanyart, ráfordulva az oválra, amit két kisebb sikán, valamint egy nagyobb hurok szakít meg. Ez utóbbi útvonalon a Formula-E autók is bekanyarodnak a hamar népszerűvé vált stadionrészre, noha egy az F1-estől eltérő útvonalon. A célegyenesre pedig a legendás Peraltadát használva kanyarodnak vissza az oválszakaszon, amit szintén megtör egy sikán.

Ezzel immár a Formula-E második szezonjának naptára is 11 versenyt tartalmaz, ám nem kizárt, hogy további változások is történnek még a menetrendben. A berlini futam sorsa ugyanis veszélybe került, Alejandro Agag pedig azt is elárulta, hogy svájci Luganónak haladékot adtak a szükséges források előteremtésére, így 2016 első felében akár még oda is ellátogathat a sorozat.

CUNZWObW4AAKMmD

A Formula-E csak az ovál környékét használja

 

EasyCapture1

Ezen a képen pedig az látható, hogyan helyezkedik ez az ovál az F1-es pályához képest
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: