DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Buemi visszatért az élre, Piquet hibázgat

A Formula-E második londoni versenynapjának utolsó edzésén már mindenki a határokat feszegette, a legnagyobb figyelem viszont a három bajnoki esélyesre helyeződik, akik közül ismét Sebastien Buemi volt a leggyorsabb.

_89p8488



A félórás gyakorlásra az Andretti csapat várakozásainak megfelelően már visszatért a pályára Jean-Eric Vergne, aki rosszulléte miatt hagyta ki az első edzést, és immár készen áll a folytatásra. A csapatnak azonban ez az edzés sem ment simán, Vergne ugyanis műszaki hiba miatt hamar kénytelen volt átugrani a másik autójába, Simona de Silvestrót pedig tönkrement felfüggesztése hátráltatta.

Az edzés ismét több kisebb balesetet, kicsúszást hozott, a pilóták szerint egyértelműen amiatt, mert a szombati tapasztalatok után immár mindenki bátrabban feszegeti a határokat. A körözés végét a Sakon Yamamoto balesete miatt előkerült piros zászló jelentette, de két kisebb hibát vétett a bajnoki tabellát vezető Nelson Piquet is, aki egyik alkalommal meg is pördült a trükkös 8-as kanyarban. A brazil tegnap is a leggyengébben szerepelt a három bajnoki rivális közül, és most is csak a 6. helyen zárta az edzést, miközben Sebastien Buemi az első, Lucas di Grassi pedig a 4. lett. A pontverseny jelenlegi állását ezen az aloldalunkon, a lap alján találjátok.

 

WATCH @NelsonPiquet spin in free practice 2 #LondonePrix

Posted by FIA Formula E on 2015. június 28.


Közben a két edzés alapján az is látszik, kiktől várhatjuk, hogy bezavarnak a nagy hármas rivalizálásába. Az első gyakorláshoz hasonlóan most is jól ment Loic Duval, aki a második helyen végzett, és meglepően erősen szerepel Piquet csapattársa, az újonc Oliver Turvey is, aki a harmadik lett.

A Formula-E szezonjának utolsó időmérője közép-európai idő szerint 13 órakor kezdődik, az idényzáró pedig 17-kor rajtol el Londonban.

 

A második szabadedzés végeredménye:

2_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: