DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Formula-E

Formula-E: Jaguar 1-2 Monacóban

Mitch Evans először nyert Monacóban, mögötte Nick Cassidy és Stoffel Vandoorne állhatott még fel a dobogóra.

Mitch Evans vezetésével kettős Jaguar-győzelmet hozott a Formula-E monacói futama. A pole-ból rajtoló Pascal Wehrlein ugyan egy ideig vezette a versenyt, de több baleset is történt, ami megkavarta a lapokat: Sebastien Buemit a falnak szorították, Norman Nato az első szárnyát törte össze, míg a legnagyobb esés Edoardo Mortaráé lett, aki miatt a biztonsági autót is be kellett küldeni.

Ez lehetőséget adott a stratégiai változtatásokra, előbb a második helyről rajtoló Stoffel Vandoorne került az élre, de az újraindítást követően levadászta őt a két Jaguar, a második sorból rajtoló Evans és Nick Cassidy is, akik remekül használták a Támadó Módot. Mivel nehéz volt előzni a verseny hajrájában, amikor már mindenki gyorsan tudott haladni, így Evans végül megszerezte idei első győzelmét alig hat tizedmásodperccel megelőzve Cassidyt, előbbi pedig ezzel első monacói sikerét könyvelhette el azok után, hogy korábban háromszor is állhatott már itt a dobogón.

Cassidynek szóltak arról is, hogy ne előzzön, így lett Jaguar 1-2, mögöttük pedig Vandoorne hozta be a pódium alsó fokára a Penske egyik autóját, megelőzve csapattársát, Jean-Eric Vergne-t.



438118837_1478134189486992_1772028911758591150_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: