DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Vergne már a hétvégén a Formula-E-ben debütál

Nem kellett sokat állás nélkül tengődnie a Toro Rossótól menesztett Jean-Eric Vergne-nek, aki már most szombaton ismét formaautóban ül majd. Az Andretti csapat színeiben mutatkozhat be a Formula-E uruguayi versenyén.

Vergne három F1-ben eltöltött év után került ki a Red Bull programjából, amiért az általános közvélekedés szerint nem tehetsége volt a felelős, sokkal inkább az, hogy rosszkor volt rossz helyen, miközben a Red Bull a felszabaduló üléseire a nála fiatalabbakat preferálta.

A francia azonban nem tétlenkedett, és azonnal igyekezett új vizekre evezni. A szeptemberben indult, és eddig két futamon átesett Formula-E-ről ugyan nincsenek ismeretei, hiszen még az autót sem volt alkalma tesztelni, az Andretti csapat azonban mégis nagy lehetőségeket lát benne, így leszerződtette őt a hétvégi versenyre, amit az uruguayi Punta del Este városában, a tengerpart mellett rendeznek.

1418049240



 

„Nem gyakori, hogy valaki az év ezen szakaszában kapjon versenyzői ülést” - ismerte el Vergne. „Már nagyon várom ezt a lehetőséget, különösen a helyszíne, Punta del Este miatt. Noha nincs tapasztalatom ebben az új sorozatban, izgatottá tesz, hogy a nagy presztízzsel rendelkező Andretti csapat színeiben versenyezhetek a Formula-E-ben. Mint mindig, ezen a hétvégén is az lesz a célom, hogy minél előrébb végezzek és pozitívan zárjam az évet. A hétvége számomra utazás lesz az ismeretlenbe, de már különösen várom ezt az utazást.”

Vergne az Andretti állandó pilótája, Franck Montagny csapattársa lesz a hétvégén, aki a szezonnyitón Pekingben második helyet szerzett. A másik autóban eddig minden alkalommal más-más versenyző ült: Kínában Charles Pic, Malajziában pedig Matthew Brabham, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Vergne megbízása túlmutat-e majd egyetlen futamon.

„Nagyszerű tehetsége van, és úgy érezzük, hogy az eredményeket illetően nagyon jól illik majd a csapatunkhoz” - mondta az istállót vezető Michael Andretti. „Emellett úgy gondolom, igazán bizonyítja a Formula-E-ben rejlő potenciált a tény, hogy elismert F1-es pilóták is érdeklődnek iránta.”

Vergne nem az egyetlen Red Bull által száműzött versenyző lesz a mezőnyben, hiszen Jaime Alguersuarinak és Sebastien Bueminek is hasonlóan mostohasors jutott az energiaitalosoknál, míg Antonio Felix da Costa már az F1-es debütálásig sem jutott el.

A sorozat két szezonon átívelő szezonja idei utolsó versenyét teljesíti ezen a hétvégén, de januárban már folytatódik is a küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: