DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Teszt: Mazepin is első lett a Mercedesszel

Véget ért a második barcelonai tesztnap és ezúttal is a Mercedes bizonyult a leggyorsabbnak: a világbajnok autóba ezúttal a 20 éves Nikita Mazepin pattant be és ő is a mezőny fölé nőtt vele.

A Mercedesben most debütáló Nikita Mazepin zárta az élen a szerdai barcelonai Formula-1-es tesztet - a 20 éves orosz fiatal most ülhetett először az autóban és bár délelőtt még volt egy megforgása, végül 1:15,715-ös idővel az első helyen fejezte be a napot. Mazepin ezzel az idővel a szombati barcelonai időmérőn a második helyet szerezte volna meg, de hozzá kell tennünk, hogy a C5-ös, vagyis leglágyabb Pirelliken futotta.

maze



A második helyre a Toro Rosso újonca, Alexander Albon futott be 1,3 másodperces lemaradással, de neki hamarabb be kellet fejeznie a napot, mert nem sokkal a vége előtt megállt alatta az autó. A harmadik-negyedik helyen Antonio Fuoco és Charles Leclerc végzett a két Ferrarival, utóbbi a Pirelli számára végzett külön tesztet. Őket Kimi Raikkönen és a Renault fiatalja, Jack Aitken követte a rangsorban.

A szerdai tesztnap végeredménye: 

er

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: