DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: A McLaren és a Williams lesz leghátul

A McLaren sportigazgatója elmondta, egyelőre még túl korai volna jóslatokba bocsátkozni azt illetően, hogy hol is állnak az erősorrendben, egyébként sem tudja. Dr. Helmut Marko viszont igen…

Tavaly hiába váltott a McLaren Hondáról Renault-ra, nem érkezett meg a várva várt áttörés a wokingiaknál, idén pedig nem szeretnének elérhetetlen célokat kitűzni maguk elé. Gil de Ferran, a McLaren sportigazgatója szerint mindent teljesítettek a teszteken, amit szerettek volna.

„Nehéz megállapítani, hogy mi is lehet a sorrend a csapatok között, így azt sem tudom megmondani, hogy mi magunk hol lehetünk nagyjából. A csapatok más dolgokat próbáltaki ki különböző időpontokban, más gumikon, több-kevesebb üzemanyaggal, szóval nehéz lenne most megállapítani, hogy hol is állunk a többiekhez képest.”



„Volt néhány célkitűzésünk a tesztre, többek között az, hogy kiküszöböljük a műszaki hibákat, és minél több kört tehessünk meg, illetve hogy kiismerjük a Pirelli új gumijait. A legfontosabb persze az volt, hogy a pilótáink beilleszkedjenek a csapatba és megszokják az autót. Úgy hiszem, ezeket a célkitűzéseket maximálisan teljesítettük.”

Viszont a Red Bull tanácsadója pontosan tudja, hogy hol is tart most a McLaren, sőt szinte a teljes erősorrendet elmondta Dr. Helmut Marko: „A Ferrari van legelöl, aztán jövünk mi, a Mercedes előtt. Utána jön egy sűrű középmezőny, ahol nagyon szoros harc várható. A McLaren és a Williams lesznek hátul” – vizionálta a 2019-es erősorrendet Marko a Speed Weeknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: