DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Renault: A Ferrari mögött nagy csata lesz

A Ferrari a téli tesztek során gyakorlatilag csak saját magával versenyzett, de a Renault technikai igazgatója, Nick Chester úgy gondolja, hogy mögöttük elképesztően szoros csata várható.

Néhány váratlan megálláson kívül elmondható, hogy a Ferrari dominálta a barcelonai két teszthetet, akik csütörtökön megfutották az előkészületi időszak legjobb idejét, majd erre pénteken még rátettek egy lapáttal.

Sebastian Vettel egy 1:16,2-es idővel még a pályacsúcshoz is nagyon került, igaz az utolsó napon a Mercedes is odalépett, mindössze három ezreddel maradt el Lewis Hamilton a német idejétől. Mögöttük viszont a harmadik és a tizedik között csak egy másodperc volt a különbség.

Tavaly a Renault-é lett a 4. hely


„Nagyon szoros a középmezőny” – mondta Nick Chester a RaceFansnek. „Rendkívül kicsik voltak a különbségek, de minden nap más volt a sorrend. Minden egyes nappal tisztult egy kicsit a kép, de azt kell mondjam, nagyon szoros lesz a harc. Jelen pillanatban talán a Ferrari jár egy kicsivel a többiek előtt.”

„Utánuk viszont nagyon szoros a helyzet. A Mercedes még nem valószínű, hogy megmutatta volna igazi arcát, de a többi csapat nagyon közel van egymáshoz, és nem is mernék vállalkozni rá, hogy megmondjam, ki hol áll pontosan.”

„Nehéz megmondani, hogy idén hol fogunk végezni, de az biztos, hogy közelebb kerültek egymáshoz a csapatok. A Red Bull-lal egyelőre nem tudok mit kezdeni, kíváncsi leszek a valós tempójukra, de nagyon szoros csatára számítok idén is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: