DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Teszt: Kettőből kettőnél tart a Ferrari

Sebastian Vettel után Charles Leclerc is az élre repítette az új Ferrarit, a Mercedesek köridejeitől ezúttal sem kellett hasra esnünk, megint egy McLaren lett a második, Pierre Gasly összetörte a Red Bullt.

Az első nap után a második is a Ferrari sikerét hozta a barcelonai Formula-1-es teszten és Charles Leclerc hasonlóan meggyőző teljesítmény nyújtott a Scuderia idei autójában, mint tegnap Sebastian Vettel: a monacói fiatal sokáig utcahosszal vezetett 1:18,2-es idejével és csak a nap legvégén közelített hozzá Lando Norris, méghozzá eggyel lágyabb keverékű gumin. Emellett a Ferrari megbízhatóságával sem volt gond, Leclerc 157 kört tett meg a nap folyamán, amivel szintén az első helyen zárt, úgyhogy Maranellóban jelenleg minden okuk megvan az örömre.

A második helyre végül Norris jött fel a hajrában, de a McLaren brit újonca délelőtt is jól teljesített és a negyedik helyen állt, az utolsó negyedórában futott gyors köreitől függetlenül is jól teljesített, ráadásul a 104 megtett kör is biztatónak tűnik. A harmadik helyet Kevin Magnussen szerezte meg a Haasszal, aki csak 59 körig jutott, mert délelőtt hosszabb időt kellett kihagynia, a nap végén pedig már nem ő, hanem a fejlesztő pilóta, Pietro Fittipaldi vezette az autót.

DzyLnuQXgAIcgWr



Rosszul indult az újonc Albon napja a Toro Rossóval, gyakorlatilag a teszt első fél percében hibázott és jelentős időt ki is kellett hagynia, de utána leszegett fejjel tette a dolgát és végül elégedett lehet, hiszen megtett 132 kört és a hajrában az idő is összeállt, a negyedik helyen zárta a munkát. A top ötbe még Antonio Giovinazzi fért be az Alfával, majd következik a Mercedest délután megkapó Valtteri Bottas - a világbajnok istállónál délelőtt Lewis Hamilton vezetett és bár a tempó egyelőre elhanyagolható a Ferrarihoz képest, a mennyiséget tekintve jól állnak, csapatként a nap legtöbb körét tudhatják magukénak.

A Renault-nál Daniel Ricciardo okozott némi riadalmat, amikor a DRS problémája miatt kicsúszott és le is szakadt a hátsó szárnyáról egy darab, ő csak 28 kört tett meg, míg Nico Hülkenberg délután majdnem elérte a százat, neki már nem akadt gondja semmivel. Csendes napja volt a Racing Pointnak, Lance Stroll 79 körig jutott és Fittipaldit leszámítva az utolsó helyen zárt, a Red Bullnál viszont akadt esemény: bő egy órával a tesztnap vége előtt Pierre Gasly alól kihúzták a szőnyeget, az autó a falnak csapódott, úgyhogy jött a piros zászló, a csapat pedig elkezdhetett készülni a szerdai napra.

A nap eseményeit élő szöveges közvetítésünkben követtük!

live3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: