DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren szerelemgyereke: Az MCL34

Valentin-napra időzítette új versenygépe nagyszabású bemutatóját a McLaren. A papaja maradt, az autón másodlagos, Sainz és Norris overallján viszont elődleges helyet kapott a kék.

Szokásához híven a McLaren nem érte be egy online prezentációval, helyette a csapat székhelyén, Wokingban tartott nagyszabású, élőben közvetített autóbemutatót, melyre még szerencsés rajongók is nyerhettek belépőt. De a csapat mögött álló gyári dolgozók előtt is tisztelegtek, akik az MCL34 körül sorakoztak fel, és többen megszólaltak.



Miután fellebbent a lepel az autó mögül, az új pilóták, a Renault-tól érkező Carlos Sainz és újonc Lando Norris, majd a vezérigazgató Zak Brown és sportigazgató Gil de Ferran beszéltek reményeikről. A McLarennek a konstruktőri hatodik pozíciót kell felülmúlnia, amely tavaly jelentősen elmaradt az elvásároktól.

Az eseményen megmutatkozó Renault-motoros MCL34-re felkerültek a McLaren legújabb szponzorai: a Huski Chocolate révén az édességipar, a BAT (A Better Tomorrow felirattal) révén pedig a dohányipar férkőzött az autó borítására. Az autón Formula-1-es mércével kifejezetten sok szponzor neve szerepel: a Dell, ExPro és Petrobras ­– amely idén az üzemanyagot is biztosítja – kiemelendő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: