DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrariról nosztalgiázott Ross Brawn

A sikerről, a már-már veszélyesen szenvedélyes rajongókról és a távozásról is mesélt a szakember, aki végigasszisztálta az olasz márka legcsillogóbb időszakát, a kilencvenes-kétezres éveket.

Ross Brawn a Ferrari történetének legsikeresebb időszakában, a kilencvenes-kétezres években volt a maranellóiak tagja, így gyakorlatilag mindent megélt, amit valaki ferrarisként elképzelhet. Testközelből élte meg Michael Schumacher 2000 és 2004, valamint a csapat 1999 és 2004 között beállított sikerszériáját, amelyekről másfél évtized távlatából tömény nosztalgiával mesélt.

 ferrari-win-monza-2



„Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy azon a monzai pályán állhattam dobogóra, amelyen a Ferrari futamot nyert. Megtapasztalni az óriási tömeg szenvedélyét és érzelmeit, ennél nagyobb szenzáció nem létezik. A bolognai reptéren sétálva kaptam sértegetést és gratulációt is, ilyen sehol máshol nem történik a világon. Ez a Ferrarival járó szenvedély része” – hömpölygött az emlékek között Brawn, aki a Ferrari a Művészetben című kiállítás megnyitóján nyilatkozott a sajtó munkatársainak. A szakember Schumacher visszavonulásának évében, 2006-ban lépett vissza technikai igazgatói posztjáról, ám a sorozattól nem kívánt visszavonulni, így egy év pihenőidőt vett ki, mielőtt 2008-ban a Hondához csatlakozott.

„Egy egész évet kivettem, különben megszenvedtem volna, hogy egyenesen a Ferraritól megyek egy másik csapathoz. Eldöntöttem, hogy még tíz évig csinálom ezt. Szép szám volt, és helyesnek tűnt ennyi idő után befejezni. Nem akartam beszürkülni vagy nehéz körülmények között távozni, szóval ez volt számomra a tökéletes.”

Brawn 2008-ban ahhoz a Hondához igazolt, amely egy évvel később a vezetéknevével fémjelezve mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnokságot megnyerte. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: