DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még mindig keresi tesztpilótáit a Ferrari

Miután Antonio Giovinazzit a Sauber, Danyil Kvyatot pedig a Toro Rosso szerződtette le, a Ferrari egyelőre teszt- és tartalékpilóta nélkül maradt. Sebastian Vettel viszont biztos abban, hamarosan ezen a részlegen is erős csapat fog felállni Maranellóban.

A 2018-as szezon során Antonio Giovinazzi és Danyil Kvyat voltak azok, akik többségében ellátták a Ferrari szimulátormunkáját Maranellóban. Vettel az év során többször is kiemelte, milyen fontos munkát végez a két fiatal pilóta, hiszen folyamatosan olyan adatokkal látták el a pályán lévő csapatot, amelyek a versenyautók beállítása és finomhangolása szempontjából is kulcs fontosságúak voltak. A 2019-es szezonra azonban mindkét versenyző ülést talált magának: Giovianazzi a Sauber istállónál kezdi meg első F1-es évét, míg Kvyat újra a Toro Rosso pilótája lesz. Így a Ferrari egyelőre harmadik pilóta nélkül maradt. A négyszeres világbajnok Vettel szerint ellenben már csak idő kérdése és ezen a részlegen is megtalálják a megfelelő utánpótlást. 

Személy szerint én nem vagyok túl nagy rajongója a szimulátornak, mert nem túl izgalmas munka. De tudom, hogy egy nagyon lényeges és hasznos eszköz, hiszen az ott talált adatok alapján változtatunk az autón, hogy az jobb, mi pedig elégedettebbek legyünk” – mondta Vettel, hozzátéve, mindig nagyon hálásak voltak Giovinazzi és Kvyat munkájáért, hiszen a két pilóta számos péntek estéjét áldozta fel a csapat érdekében. „Ebben a gépezetben mindenkinek megvan a maga szerepe. Minket éppen az a megtiszteltetés ért, hogy vezethetjük azt a versenygépet, amit együtt alkottunk és amiből a lehető legtöbb teljesítményt szeretnénk kihozni.”



A Ferrari szimulátor ülésével korábban többek közt Robert Kubicát is hírbe hozták. Ezzel kapcsolatban a lengyel pilóta, elismerte, nem volt könnyű visszautasítani  az olasz alakulat kínálta lehetőséget, de végül az aktív versenyzés mellett döntött és nyolc év kihagyás után idén a Williams csapat pilótájaként tér vissza. Kubica mellett Brendon Hartley-t, a Toro Rosso volt pilótáját, illetve Szergej Szirotkint, aki tavaly a Williams istállóval versenyzett, is hírbe hozták a Ferrari harmadik ülésével kapcsolatban.

Biztos vagyok benne, hogy ezen a területen is egy erős csapattal fogunk felállni és nemsokára megtaláljuk a megfelelő embereket, akik gyorsan hozzászoknak és beilleszkednek ebbe a szerepbe” – zárta a témát Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: