DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Nem fog hiányozni Ricciardo

Max Verstappen kitűnő csapattársnak tartotta Daniel Ricciardót, akivel remek volt a kapcsolata. Neki nem fog hiányozni az ausztrál, Ricciardo viszont hamarosan megérzi a Red Bull hiányát.

Nyáron alaposan meglepte a közvéleményt és magát az energiaitalos istállót is, hogy Daniel Ricciardo váratlanul úgy döntött, tizenkét év szolgálat után elhagyja a Red Bullt és egy teljesen új, nehéz kihívást vállal, a gyári Renault felvirágoztatásában igyekszik nagy szerepet vállalni.

Bár a bikák mindent megtettek, hogy megtartsák a rutinos ausztrált, ő végül a franciáknál írt alá a következő két évre. Sokan sokféleképpen magyarázták már, miért határozhatott így Ricciardo. Egyesek szerint a Hondától, vannak, akik szerint éppen fiatal csapattársától, Max Verstappentől tartott, mivel úgy érezheti, kissé háttérbe szorult a tehetséges ifjonc mögött.

Verstappen szerint Ricciardónak hiányozni fog a Red Bull


Az energiaitalosoknál megvolt a harmónia csapaton belül, a két versenyző a versenypályán kívül is jó viszonyt ápolt. Érdekes módon azonban a holland meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy hiányolni fogja-e eddigi társát. „Személy szerint nem fog nekem hiányozni” – reagált az AD kérdésére Verstappen.

„Kellemes és szórakoztató volt az ő csapattársának lenni. Nem gyakran történik ilyen, hogy valakivel istállón belül ilyen jó kapcsolat alakul ki. Elképzelhető, hogy soha többet nem történik ilyen újra. De hogy hiányolnám? Azt hiszem, Daniel fog hiányolni mindent, amit itt kapott” – tette hozzá az ötszörös futamgyőztes.

Látszólag nem lesz nagy visszalépés a Renault Ricciardo számára, mivel az idei harmadik helyezett istállótól a negyedikhez igazol. De ha jobban megnézzük, a bikák 2018-ban négy futamot nyertek meg, a versenyek több, mint felén dobogóra állhattak, miközben a Renault egyelőre még a dobogóról is csak álmodozik visszatérése óta. De a Honda érkezése nagyon megkeverheti a kártyákat pozitív és negatív értelemben is a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: