DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Elértük a céljainkat idén

Sebastian Vettel szerint minden sokkal jobb ma a Ferrarinál, mint mikor 2015-ben megérkezett oda. Bár a legvégső sikert még nem tudták elérni, minden évben egyre közelebb és közelebb kerülnek hozzá.

Sebastian Vettel azután hagyta el a Red Bull istállóját, hogy négy zsinórban megszerzett bajnoki címet követően 2014-ben jelentősen visszaestek az osztrákok, a német pedig kikapott új csapattársától, Daniel Ricciardótól.

2015 óta erősíti a maranellóiakat Vettel, akikkel minden szezonban egyre közelebb kerülnek a Mercedeshez. Az elmúlt két évben már komoly harcra késztették az Ezüst Nyilakat, és bár végül mindkétszer alulmaradtak a világbajnoki csatározásban, de elérték azokat a célokat, amiket kitűztek maguk elé.



„Nehéz oda eljutni, ahol lenni szeretnénk. A csapat azonban rengeteget fejlődött, mióta megérkeztem. Ma már sokkal erősebb és összeszedettebb az istálló, mint négy évvel ezelőtt. Eleinte minden nagyon szétszórt volt, ma már egy egységet képez az egész csapat. Bizonyos szempontból a sikerek minket igazolnak, noha a legvégső célunkat még nem értük el” – olvashatók Vettel szavai a GP Fans oldalán.

„Az elmúlt években megmutattuk, hogy megvan bennünk a kellő potenciál. Már 2017-ben is volt egy fantasztikus autónk, és idén is el tudtuk érni a saját magunk által kitűzött célokat. Visszanézve, mondhatnánk, hogy ez mehetett volna gyorsabban is, azonban folyamatosan fejlődünk, pozitív trendet mutatunk, ha egyelőre még nem is vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk.”

Jövőre új csapattársat kap maga mellé a négyszeres világbajnok, ugyanis Kimi Raikkönen távozik a Scuderiától, így a fiatal Charles Leclerc lesz Vettel csapattársa 2019-től a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: