DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Juventushoz kellene „igazolnia” Maurizio Arrivabenének?

Miután Beppe Marrotta távozott a Juventus futballcsapatának sportigazgatói tisztségéből, a FIAT és a Juve szoros együttműködése miatt még a jelenlegi Ferrari-csapatfőnök Arrivabene neve is felmerült. Montezemolo szerint Arrivabene lehet, hogy jobban járna ezzel...

A Scuderia Ferrari egy ideje már csak üldözi mind az egyéni, mind a konstruktőri vb-címeket, előbbiben Kimi Raikkönen címe már lassan kamaszkorú a maga tizenegy évével, de a konstruktőri elsőséget is 2008-ban tudták utoljára megszerezni. Hasonló a Ferrari és a velük, illetve egészen pontosan a Ferrarit is birtokló FIAT-csoporttal szoros munkakapcsolatban lévő Juventus futballcsapatának sorsában, hogy a torinói klub is nagyon régóta üldöz egy serleget, ugyanis hiába egyeduralkodó otthon, a Bajnokok Ligáját immár 22 éve, hogy nem tudják elhódítani.

A Juvénál nemrég távozott a sportigazgató Beppe Marrotta, és, mivel ahogy arról fentebb szó esett, a Ferrarit birtokló FIAT és a csapat nagyon szoros kapcsolatban van egymással, még a Ferrari jelenlegi csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene neve is felmerült utódként.

180032_abu (1)



A Ferrari korábbi elnöke, a Formula-1-et ma már csak kívülről szemlélő Luca di Montezemolo (aki egyébként elmondta, semmi esély nincs egy újabb F1-es szerepvállalásra) érdekes véleményt fogalmazott meg ezzel kapcsolatban: szerinte Arrivabene lehet, hogy jobban jár, ha belevág ebbe a kalandba. Erről a RAI, vagyis az olasz állami média rádióadásában nyilatkozott.

„Úgy vélem, nagyobb az esélye jelenleg annak, hogy a Juve ismét BL-t nyerjen, mint hogy a Ferrari ismét világbajnok legyen” - fogalmaz Montezemolo.

Egy dolgot azért szeretne viszont látni - ha már a vb-címek nem is jönnek. „Remélem, legalább oda eljut a csapat, hogy az utolsó futamon legalább az egyik versenyzőnek esélye van még a vb-címre, ahogy ezt egyébként 1997 és 2009 között meg tudtuk tenni. Ha nem is nyertünk, legalább harcoltunk. A legfontosabb az, hogy tudja mindenki, még a legerősebb rivális is sebezhető.”

Még a kritikáknak is van helye. „Mindig őszintén el kell mondani a véleményünket, még a kritikákat is, de azt csak zárt ajtón belül. Kifelé mindig védeni kell a csapatot és a versenyzőket is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: