DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Nem a pénzen ment el a Ferrari-ülés

Az ausztrál pilóta elismerte, hogy tárgyalt a vörösökkel – viszont rosszindulatú pletykának tartja, hogy túl magas fizetést igényelt, és azt is sejti, ki terjeszti.

Az olasz Automoto szerint a Red Bullt elhagyó Daniel Ricciardo és a csapat nagyhatalmú tanácsadója, dr. Helmut Marko között elmérgesedett a viszony, rossz szájízzel köszöntek el egymástól. A lapnak fülébe jutott egy pletyka, amely állítólag Markótól származik: a feltételezés szerint Ricciardo túl magas fizetést igényelt a Ferraritól, végül ezért nem az olasz csapathoz, hanem meglepetésre a Renault-hoz igazolt.



„Ki mondta, hogy túl sok pénzt kértem?” – reagált Ricciardo az Automotónak, mikor szembesítették a szóbeszéddel. „Szeretném tudni, ki volt, de van egy tippem… Igen, beszéltünk róla, de úgy gondolom, akkor már egyeztettek Leclerc-rel. De úgy vélem, még van időm az F1-ben, talán egy másik alkalommal más lesz a vége.”

A 29 éves pilótára sokkal kedvezőbb kilátások vártak volna a Ferrarinál, mint amilyenekre a Renault versenyzőjeként számíthat. A franciák tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost már figyelmeztette: nem fogja futamgyőztes autó fogadni.

„Alain mindig is nagyon kedves volt hozzám. Tudom, hogy nehéz év vár rám, de jól teljesíthetünk: kihívás lesz. Talán nem fogunk győzni, de a Renault-nál megfelelő emberek vannak, és a kellő potenciál, hogy sikerrel járjon. Remélem, hogy nem fog túl sokáig tartani” – mondta Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: