DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Száguldani akarok, mintha loptam volna

Véget ért a Mercedes pilótájának győzelem nélküli szezonja. Miközben a nyilvánosságtól hideget-meleget kap, ő már a jövő évre gondol: úgy akarja odatenni magát, mint akinek nincs veszítenivalója.

Senki sem lenne szívesen Valtteri Bottas ezekben a hetekben: 2018-as szezonja végéig nem tudott egy győzelmet sem szerezni, a tabellát csupán ötödik helyen zárta, míg világbajnok csapattársa a versenyek több mint felét megnyerte. Főnöke mentális sérüléstől félti, egyes szakértők sportpszichológushoz küldenék, mások már most odaadják a Mercedes ülését 2020-ra a jövőre tartalékpilótaként várakozó Esteban Oconnak – Bottas nem is nagyon tehet mást, mint hogy kifejezetten harcias ígéretet tesz a következő szezonra.

„Oda akarom tenni magam és száguldani, mintha loptam volna. Mintha az lenne az utolsó versenyem, az utolsó nap. Azt hiszem, ez egy jó terv” – idézi az F1i.com a tüzességet sugárzó Bottast. „A legfontosabb mindig, hogy azt kell gondolnom, nekem kell a legerősebbnek lennem. Soha nem gondoltam azt, hogy nem vagyok képes rá. Még mindig hiszem ebben, habár a szezon miatt csalódást érzek. De tudom, hogy sokkal többre vagyok képes, mint amit ez az év bizonyított, és ez a legfőbb.”



A versenyző szerint szezonja nem volt csapnivaló, csak éppen a győzelem hiányzott. Ezt támasztja alá egy statisztika is: az év során a finn volt a legtöbbször, hét alkalommal második. „A kvalifikációs és versenytempó a csapattársamhoz viszonyítva ebben az évben átlagban erősebb volt, ami pozitívum. Az eredmények azonban nem voltak azok, és elemeznünk kell ennek okát. Nyilván néha balszerencsések voltunk, máskor más volt az oka.”

„Ebben a sportban az a vicces, hogy sosem tudni, mi történik a jövőben. Én úgy gondolom, megfelelő a mentalitásom, hogy következő évet úgy közelítsem meg, nincs mit veszítenem” – tette hozzá a 29 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: