DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Sauber is saját juniorprogramot indít

Lassan minden, magára valamit is adó csapatnak van utánpótlás-neveldéje az F1-ben, most a Sauber is beállt a sorba, és egy kisebb bajnokságokban szereplő cseh csapattal szerződött le ennek megvalósításához.

Az utóbbi néhány évben a Formula-1-be kerülésnek gyakorlatilag az lett az egyetlen módja, hogy valakit beprotezsál az az istálló, amely felkarolta őt évekkel ezelőtt és végigvitte az utánpótlás-sorozatok szamárlétráján. Az első fecskék a Red Bulltól kerültek ki ebben a körben, aztán némi késéssel becsatlakozott a trendhez a Ferrari, a Mercedes és a McLaren is.

2019-ben a Red Bull juniorjai mellett ott lesz a mezőnyben a Ferrarinál a saját nevelésű Leclerc, a McLarennél is a „mi kutyánk kölyke”, Lando Norris vezethet majd, illetve, ha a Mercedesnél nem is jutott még neki hely, a Williamshez beprotezsálták George Russellt is.

00118022_167



2019-re egy újabb csapat indítja el juniorprogramját, ez pedig a Sauber lesz, a csapat pedig, amely segít ebben neki, a többek között az F2-ben, illetve több kisebb nevelőszériában érdekelt cseh Charouz Racing System lesz. Arról, hogy a programnak kik alkotják majd az első „osztályát”, még nincs hír, viszont a Sauber lehetőséget szeretne adni a Charouz mérnökeinek is, hogy Hinwilben tanulhassanak.

„Az, hogy egy juniorcsapatot hozhatunk létre a Sauberrel, mérföldkő a csapat életében és óriási megtiszteltetés” - nyilatkozta Antonín Charouz, a róla elnevezett csapat főnöke. „Nagyon várjuk már, hogy elkezdhessük a következő generáció versenyzőinek nevelését 2019-től, ehhez pedig az F4-től kezdve mindenhol lehetőséget biztosítunk nekik. Ez egy egészen egyedi modell lesz.”

„A versenyzés a Sauber DNS-ében van” - tette hozzá Fred Vasseur, a Sauber vezetője. „A Sauber mindig igyekezett segíteni a fiatal versenyzők karrierjét, ilyen volt Michael Schumacher, Sebastian Vettel, vagy éppen Charles Leclerc is. Nagyon örülünk ennek a megállapodásnak a Charouz Racing Systemmel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: