DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért volt kénytelen kiállni Perez

Az időmérős taktikázás bevált, Sergio Perez kitűnően jött fel hazai közönség előtt, ám egy meghibásodás miatt az erős pontszerző hely a semmivé lett. Nagy pech ez a mexikói számára.

Már a szombati napon is mindent a versenytempónak rendelt alá a Force India, így stratégiai okokból szándékosan visszafogták magukat az időmérő edzés második szakaszában, hogy szabadon választhassanak gumikeveréket a futamra. Számításuk bevált, láthattuk, mennyire szenvedtek még az élcsapatok is (a Red Bull kivételével) a gumikezeléssel Mexikóvárosban.

A stratégia bevált volna, de egy fékhiba megakadályozta Sergio Perezt, hogy saját közönsége előtt maradandót nyújtson, kénytelen volt kiállni a versenyből. „Nagyon nagy kár, hogy a hazai nagydíjamon kiállni kényszerültem, különösen azért, mert a dolgok kifejezetten jól alakultak számomra a futam során” – fejezte ki csalódását a rutinos mexikói pilóta.

Perez mindent megtett, de a technika kibabrált vele Mexikóban


„Úgy gondolom, legalább a hetedik hely zsebben lett volna, nagyszerű volt a stratégiánk, a tegnapi eszmefuttatásunk valóban kifizetődött. Az autósportban azonban időnként meg kell élni ilyen csalódásokat, amikor a géppel probléma adódik. Ezen a versenyen a fékek okozták a vesztemet. Egyszer csak elromlott, így kénytelen voltam leparkolni az autót.”

„Pedig addig remekül alakult és izgalmas is volt a versenyem, kiváló első kört teljesítettem, Fernando (Alonso) elé kerültem, majd kicsit később jó kis csatákat vívtam a Sauberekkel. Minden az irányításom alatt volt, az abroncsaimra is jól vigyáztam, mindenképpen pontokat szereztünk volna. A csapat és a szuper rajongók szemszögéből is sajnálom, hogy így zártuk a hetet. Mindig büszke vagyok a szurkolótáborra, most is hatalmas támogatást nyújtottak” – tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: