DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz nem aggódik a McLaren gyengesége miatt

Carlos Sainz 2019-ben már a wokingi alakulatot fogja erősíteni Lando Norris mellett. A spanyol pilóta elmagyarázta, miért nem fél új csapata jelenlegi formáját látva.

A McLaren az utóbbi hétvégéken gyakorlatilag az utolsó helyre került a mezőnyben. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is egyhangúan azt állította a Japán Nagydíj után, hogy a csapat egy éve nem fejlesztett az autón.

Nagyon nehéz lesz nekik még a konstruktőri hatodik hely megtartása is a Force India remek formája miatt, sőt a Honda is rengeteget javult Suzukában, de Carlos Sainz nem aggódik a jelen miatt: „Úgy gondolom, hogy folyamatosan a feladatukat végzik. Idénre már lehúzták a rolót, így ennél csak jobbak lehetnek. A nulláról kezdték, és ez önbizalmat ad nekem. Már tisztában vannak a problémáikkal, és túl akarnak lenni azokon.”

 sainz-a-mclarenrol-2018



„Úgy vélem, hogy a McLaren idén már nem fog sokat küzdeni, így remélhetőleg már a következő évre készülnek, és ez volt a tanulóévük. 2019-ben lesznek szabályváltozások, és itt a lehetőség, hogy tiszta lappal kezdjük, és elérjünk egy következő szintet” – árulta el a spanyol, hogy szerinte wokingban már 2019-re koncentrálnak.

A Renault versenyzője szerint a következők miatt látszik olyan gyengének az MCL33-as: „Az autóm most nem olyan rossz, és a McLaren nagyjából három tizeddel rosszabb. De a különbség a többiekhez képest is ekkora, és ezért tűnnek annyira rossznak. Furcsa Alonsót majdnem az utolsónak látni, de a mezőnynek ez a része olyan szoros, hogy három vagy négy tized sokat jelent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: