DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren a Spanyol Nagydíj óta nem fejleszt

A McLaren pilótáinak elmondása szerint a csapat a Spanyol Nagydíj óta nem végzett fejlesztéseket az idei autón. Alonso egyenesen azt mondta, hogy ez az autó ugyanaz, mint az egy évvel ezelőtti.

A szebb napokat is megélt wokingi istállónál leálltak az idei autó fejlesztésével, ami négy futammal a szezon vége előtt nem is lenne már meglepő hír, azonban Alonso és Vandoorne is azt mondta, hogy Barcelona óta semmiféle új fejlesztés nem érkezett az autóhoz. A McLaren így alighanem a 2019-es versenygépére koncentrál, szóval nem is csoda, hogy a szezon elejéhez képest inkább csak hátrafelé lépked az istálló.

„Nem fejlesztettünk semmin Spanyolország óta” – kezdte a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. „Láthatják a fotókon is, hogy a középmezőnyből mindenki hozott magával valami újdonságot versenyről versenyre, kivéve minket. Szóval a probléma igazából nem is az, hogy ugyanaz az autónk, mint Szocsiban volt. Igazából, ez az autó ugyanaz, mint tavaly ilyenkor – 12 hónappal ezelőtt.”



A spanyol a Hosszútávú Világbajnokságban is elindult idén, és nem is titkolja, hogy melyik sorozatba fektet több energiát: „Az egyik bajnokságban azért csatázgatunk, hogy megszerezzük a konstruktőri 6. helyet, a másikban pedig a világbajnoki címért megyünk. Számomra nem kérdés, hogy melyik a fontosabb” – jelentette ki Alonso.

Csapattársa, Stoffel Vandoorne is megerősítette Alonso szavait, aki idei gyenge teljesítménye miatt el is vesztette az ülését 2019-re: „Barcelona óta valóban nem nagyon fejlesztettünk az autón. Odáig azért valamilyen szinten még versenyképesek is voltunk. Így talán nem annyira meglepő, hogy nem sikerült előrelépnünk.”

A McLaren egyébként Japánban is gyenge hétvégét zárt. Fernando Alonso a 14., Stoffel Vandoorne pedig csak a 15. pozícióban végzett, mindketten körhátrányban fejezték be a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: