DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Eldőlt, jön a Vietnami Nagydíj

Egyes források szerint megtörtént a megegyezés és a jövő hónapban hivatalosan is bejelentik, hogy 2020-tól egy új helyszínnel bővül az F1-es versenynaptár.

Az Autosport forrásai szerint eldőlt, hogy 2020-ban megrendezik az F1-es Vietnami Nagydíjat - a megállapotás megszületett, a hivatalos bejelentésre pedig a következő néhány hétben kerülhet sor. Az ázsiai országgal kapcsolatban már egy jó ideje lehetett pletykákat hallani/olvasni, Chase Carey, a Liberty Media elnöke beszélt is arról, hogy milyen jó lenne, ha csatlakozna a sorozathoz.

Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója a Japán Nagydíj előtt járt a vietnami futam tervezett helyszínén, Hanoiban és meggyőződött arról, hogy megvalósítható a terv, illetve hogy 2020-ra minden készen is állhat arra, hogy fogadják ott a Formula-1-es mezőnyt. A pályát még nem építik, a tervek viszont megvannak.

whiting



Ezek szerint egyébként a pálya egy része az utcákon zajlanak és lenne egy olyan rész, amit hozzá kellene építeni és a szükséges "melléképületeket" is létre kell majd hozni, de Whiting szerint az eddigi tapasztalatok alapján nem lesz gond és minden rendben lesz majd a 2020-as debütálásra. Az Autosport szerint a hivatalos bejelentést majd novemberben teszik meg az érintettek. 

Egyébként ez lenne az első F1-es helyszín, amit már a Liberty Media hoz be a sportágba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: