DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo elmondta, min múlik a felzárkózásuk

Csak a mezőny végéről indulhat a két Red Bull az F1-es Orosz Nagydíjon, de az ausztrál versenyző bízik benne, hogy akár az ötödik-hatodik hely környékéig felzárkózhatnak Verstappennel együtt.

Már az időmérő edzés előtt tudni lehetett, hogy erőforráscsere miatt mindkét Red Bull a rajtrács végéről startolhat majd Szocsiban, így nem volt meglepő, hogy a Q2-ben már pályára sem gurult a két pilóta. Daniel Ricciardo, aki idén már nem először kerül hasonló helyzetbe és amúgy is híres a felzárkózásairól, reméli, hogy vasárnap is remek show-val tud majd szolgálni a közönségnek – mindebben pedig a gumikopás lehet leginkább a segítségére:

ricciardo-redbull-kvali-szocsi-1



„Az első ötben, de a top10-en kívül is végezhetünk. Tényleg nem tudom. Optimista vagyok, hogy sok pontot szerezhetünk, de ez főként attól függ, hogyan kezeljük a gumikat” – vélekedett az ausztrál, akit a Crash.net idéz. „Pénteken nagyon koptak az abroncsok, vasárnap ráadásul jóval melegebb lesz, szóval ez még változni fog. Meglátjuk, de meggyőződésem, hogy ez nem lesz egy unalmas egykiállásos futam. Rengeteg minden fog történni. A délelőtti GP3-as futamon is nagy volt a gumikopás, elég izgalmas volt nézni, szóval remélhetőleg ez egy előjele annak, mi fog ránk várni.”

Mindeközben Max Verstappen még a kvalifikáció után is kapott egy háromhelyes büntetést, ami persze így sem befolyásolta a rajtpozícióját. A holland hasonlóképp fogalmazott, mint csapattársa és bizakodó az Orosz GP előtt: „Rendkívül jól éreztem magam az időmérőn, szóval csak biztossá kell tennünk, hogy tiszta versenyt fussunk vasárnap. Egy jó gumistratégiával életben kell tartanunk az abroncsokat, s akkor az ötödik-hatodik helyeken végezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: