DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Utódja szerint Vandoorne az egyik legjobb

Hiába vált az F1-es mezőny egyik lesajnált pilótájává Stoffel Vandoorne, az utódjaként McLarenhez érkező Lando Norris szerint pilótatársa egy igazi tehetség, aki a körülmények áldozata lett.

Formula-1-es debütálásakor Stoffel Vandoorne-t az új generáció egyik nagy reménységének tartották, ám a belga pilóta két év alatt nem tudta megugrani az elé állított elvárásokat, így második teljes szezonjában elbocsátotta őt csapata, a McLaren. Az utódjaként érkező fiatal tehetséget, Lando Norrist azonban nem téveszti meg pilótatársának eredménytelensége, szerinte ugyanis egy olyan versenyzőről van szó, akitől számtalan dolgot lehet tanulni.

vandoorne-portre-2018

Az F1-es mezőnyből kiszorulni látszó belgát szerkesztőségünk 2016-ban az év egyik legjobb újoncának tartotta


„Fejlődésem érdekében bármit megtanulok Stoffeltől és a csapattól, legyen szó arról, hogy ő miért nem volt elég jó, engem miért tartanak jobbnak vagy miben lehetnék más. Szerintem Stoff egy rohadt jó, valószínűleg a mezőny nagy részétől jobb pilóta. Nem egyszerű bajnoki esélyes csapatból átkerülni abba a McLarenbe, ami története talán legrosszabb formájában van, ráadásul úgy, hogy Fernando ül a másik autóban” – védte meg Vandoorne-t a feltörekvő brit.

„Főleg Gil [de Ferran, sportigazgató] érkezésével érthetjük majd meg, hogy az eredmények érdekében mit kell nekem és Carlosnak [Sainz] tennünk. Úgy gondolom, hogy Vandoorne-nak egyszerűen rosszul jött ki a lépés, ezért került ilyen helyzetbe. Nekem most lehetőségem van megtanulni azt, amit jól csinált és tanulni abból, amit kevésbé tett jól. Ezek a dolgok mind segíthetnek rajtam” – tette hozzá bölcsen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: